Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol al Prat de Llobregat

Cap de setmana radiant amb sol i ambient de tardor per aprofitar

Tot i així, les nits i primeres hores seran fresques o fredes i ens haurem d’abrigar si no volem agafar un constipat

El temps dels propers dies serà radicalment diferent del que hem tingut a principis d’aquesta setmana. El catastròfic i tràgic temporal ja és història i no es veu pluja a mig termini, amb un divendres i un cap de setmana que es presenten radiants, assolellats i amb migdies una mica més suaus, però amb boires matinals i nits que seran fredes, per tant ens haurem d’abrigar per evitar constipats a primera hora. Recordeu que aquest cap de setmana canviem l'hora  i, per tant, a les tres de la matinada del diumenge haurem d'endarrerir el rellotge una hora. Entrem oficialment a l'horari d'hivern.

De cara a divendres, el sol serà el protagonista arreu excepte algunes bandes de núvols alts i prims al matí i boires matinals en planes i fondalades interiors. A més, de matinada encara hi haurà alguns ruixats a la cara nord del Pirineu amb neu a 2.400 metres, però tot plegat desapareixerà al matí. Dia radiant amb fresca o fred de nit i a primera hora i migdia una mica més agradable  amb màximes que pugen i que es mouran entre els 19º i 24º. Mestral encara al matí a l’Ebre i tramuntana que anirà a menys a l’Empordà.

Cap de setmana per aprofitar, però abriguem-nos de nit

Pel que fa al cap de setmana, seran dies per aprofitar a l’aire lliure, ja que no s’esperen pluges enlloc. Tant dissabte com diumenge, la tònica de temps serà molt similar amb sol arreu però boires matinals en planes i fondalades interiors que a mig matí o migdia es desfaran, així com alguns núvols baixos a primera hora a la costa. Tan sols diumenge al vespre arribaran bandes de núvols alts i prims per Ponent que s’escamparan per tot arreu i a la nit seran cada vegada més abundants, però no s’espera pluja.

Si ens fixem en les temperatures, l’ambient de tardor continuarà i a aquestes nits i a primera hora farà fresca o fred,  ja que les mínimes baixaran per sota dels 10º a l’interior i dels 15º a la costa, amb tímides glaçades al Pirineu. Un contrast tèrmic de fred de nit i bonança de dia típic de l’època que farà que sigui fàcil constipar-se. Per tant, recordeu d’agafar el jersei o la jaqueta si heu de sortir de nit o a primera hora de casa, ja que així evitarem posar-nos malalts. Al migdia aquesta roba farà més nosa.  

Les màximes pujaran una mica més, especialment a l’interior i al Pirineu,  on s’enfilaran al voltant de 3 graus més que no pas els últims dies. A la costa l’ascens serà més discret. Moltes màximes es mouran entre els 18º i 23º, però localment poden quedar una mica més altes.

Pocs canvis fins a Tots Sants

La setmana que ve també es presenta força tranquil·la pel que fa al temps. Dilluns ens creuarà un front desgastat que ens portarà més núvols i algun ruixat feble i molt aïllat, però la tònica serà de calma i força sol. Pot ser que de cara al cap de setmana llarg de la Castanyada, sobretot a partir de Tots Sants, tinguem canvis amb una baixada de les temperatures clara i ruixats, però encara queda molt i haurem de confirmar aquest extrem.  

També et pot interessar...