Imatge d'una jornada amb núvols al Montseny

Més intervals de núvols diumenge però es manté el temps tranquil

La nuvolositat apareixerà a les comarques de Barcelona, Girona i nord de la Costa Daurada, on les temperatures baixaran. A la resta sol amb ambient càlid a Ponent i l’Ebre

El temps segueix molt tranquil i primaveral aquest diumenge d’eleccions generals després d’un dissabte marcat pel sol, fora de punts del Pirineu i nord-est, i l’augment de les temperatures al sud de Catalunya, que ha disparat els termòmetres fins els 25º en alguns punts de l’interior de l’Ebre i sel sud de Ponent. El sol seguirà dominant a moltes zones, però els intervals de núvols es faran presents a Barcelona, Girona i trams de la costa, on l’ambient serà més fresc i el cel estarà mig ennuvolat.

La nuvolositat augmentarà a les comarques barcelonines, gironines i, de cara a la tarda, al nord de la Costa Daurada.  En aquests punts, el cel estarà combinat per clarianes i estones de núvols baixos a causa de l’entrada de flux marítim. No es descarta algun plugim molt aïllat amb ambient més fresc. A la resta, el sol dominarà amb sensació càlida, però les nuvolades de tarda deixaran algun ruixat entre el Ripollès, Osona i la Garrotxa, però poca cosa tot plegat.

Temperatures fresques allà on hi hagi núvols

Les temperatures segueixen sense grans canvis, si bé allà on hi hagi més intervals de núvols farà més fresca. Màximes entre els 16º i 21º en general, però, de nou, a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es mouran entre els 20º i 25º amb un ambient més càlid al centre de la jornada.

Pel que fa a les mínimes, farà un fred suportable de nit, però al Pirineu l’ambient pot ser més hivernal a primera hora amb algunes glaçades. La majoria de valors es mouran entre els 8º i 13º al litoral, de 5º a 10º al prelitoral, entre 3º i 8º a l’interior i de 0º a 5º a l’interior, puntualment per sota.

Pròxima setmana sense grans canvis

De cara a la previsió per a la propera setmana, hi haurà pocs canvis amb força sol, alguns intervals de núvols costaners i nuvolades de tarda que poden deixar alguns xàfecs al nord de Catalunya, tot i que no s’espera cap situació de tempestes. Temperatures similars o un pel més altes amb ambient primaveral.