Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Últim dia de temperatures contingudes aquest dimecres

Els xàfecs de tarda seran molt més residuals i tan sols en caurà algun a l’interior del nord-est amb força sol en conjunt. A partir de dijous, els termòmetres no pararan de pujar

Passen els dies i, a poc a poc, ens encarem cap a l’inici d’una pujada de les temperatures que, de cara al cap de setmana, ens portarà un ambient pràcticament d’estiu i radiant, amb màximes assolint o superant els 30º a l’interior. Aquest ascens començarà dijous, però abans els termòmetres encara es mantindran continguts dimecres amb xàfecs de tarda molt més residuals i cel assolellat en conjunt.

En aquest sentit, serà un dia de sol i amb vent que anirà clarament a la baixa després de les ventades d’aquest dimarts als dos extrems de Catalunya. El mestral encara bufarà fins a mig matí a les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona per acabar de desaparèixer, mentre que la tramuntana manxarà tot el dia encara a l’Alt Empordà, amb tendència a afluixar al tard.

Pel que fa a l’estat del cel, més enllà del domini de l’ambient assolellat, al matí hi haurà alguns núvols alts i prims. A més, durant tota la jornada hi haurà intervals de núvols baixos entre les comarques de Barcelona i Girona. Les nuvolades de tarda creixeran amb menys força a punts de muntanya i tan sols caurà alguna gotellada a l’interior del nord-est,  després que aquest dimecres els xàfecs hagin deixat fins a 21 l/m² a Gurb (Osona)  com a dada més significativa, tot i que han estat molt irregulars. 

Temperatures sense grans canvis

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran sense grans canvis amb calor continguda i màximes que, en general, es mouran entre els 19º i 24º, si bé a Ponent i a les Terres de l’Ebre es situaran entre els 23º i 28º. Al Pirineu es quedaran més curtes i es situaran entre els 17º i 22º.

Les mínimes baixaran arreu i farà un ambient més fresc, tret del litoral i prelitoral de Barcelona on es mantindran similars. Valors nocturns entre els 11º i 16º al litoral i vall de l’Ebre, de 6º a 11º a gran part de l’interior i fred moderat al Pirineu amb entre 1º i 6º.

Termòmetres cap a l’estiu a partir de dijous

De cara als propers dies, la notícia serà sens dubte la temperatura, que començarà a pujar a partir de dijous i, de cara al cap de setmana, tindrem un ambient pràcticament d’estiu amb moltes màximes entre els 25º i 30º a gran part de Catalunya, superant aquesta xifra a zones de l’interior. Sol radiant arreu i aquesta situació es mantindrà la propera setmana.

També et pot interessar...