Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Es manté el temps tranquil aquest dijous a l’espera de més canvis

El sol dominarà amb el pas d’algunes bandes de núvols prims que es faran més abundants al final del dia. La matinada de divendres arribaran alguns ruixats i més vent
Mapa de previsió per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

 

El temps seguirà molt tranquil i plàcid aquest dijous, tot i que aniran arribant alguns canvis al final del dia. El sol dominarà en general amb el permís d’alguns núvols alts i prims que aniran creuant tot Catalunya, tal i com ha passat aquest dimecres. La nuvolositat anirà a més per l’oest a partir de la tarda i vespre, quedant força ennuvolat a última hora al sud i Ponent.

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica en general, també les nocturnes després que la matinada de dimecres hagi estat una de les més fredes del que portem de tardor amb ambient hivernal. Les mínimes es mouran entre els 4º i els 9º, més baixes a punts de l’interior i del Pirineu, on encara hi haurà algunes glaçades. També hi haurà inversió tèrmica. Pel que fa a les màximes, pujaran i moltes es mouran a prop de la costa entre els 14º i 19º, però entre 10º i 15º a l’interior i Pirineu. 

El sol i els núvols prims tornaran a ser els protagonistes
El sol i els núvols prims tornaran a ser els protagonistes | Àngel Galán

 

Alguns canvis al final del dia

Com hem dit, els núvols alts i prims aniran a més a la tarda i vespre, just quan la llum del sol marxarà. L’aproximació d’un front atlàntic molt desgastat farà que, a última hora, la nuvolositat sigui força abundant a Ponent i sud de Catalunya, estenent-se amb el pas de les hores a la resta del territori.

No es descarta que, a última hora de dijous, caigui algun primer ruixat feble o plugim al Pirineu i Prepirineu de Lleida, tot i que serien fenòmens molt puntuals, poc importants i més aviat locals.

Breu canvi de temps i més vent

Aquest canvi de temps s’allargarà durant la matinada i primeres hores del matí de divendres, quan s’esperen alguns xàfecs febles i dispersos a pràcticament qualsevol punt de Catalunya. El més destacat serà el vent, que tornarà a bufar durant tota la jornada amb força a l’Ebre, Tarragona i Empordà, però que es deixarà sentir a més punts. A la tarda quedaran restes d’inestabilitat al nord del país, però tot plegat passarà de forma ràpida i el cap de setmana s’espera un temps molt tranquil.