Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Dissabte amb sol i calor però tornen els ruixats de tarda en alguns punts

Les temperatures tornaran a ser càlides a gran part del país i els xàfecs reapareixeran a punts entre Girona i Barcelona i el Pirineu

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

 

Aquest dissabte seguirem amb l’ambient pràcticament estiuenc. La calor tornarà a ser la protagonista al migdia amb màximes al voltant dels 30º a gran part de l’interior. No obstant, la novetat seran els  xàfecs de tarda, que reapareixeran a punts entre Barcelona i Girona i al Pirineu. Localment pot caure alguna tempesta intensa. Diumenge tindrem una situació similar a l’espera d’una baixada clara de les temperatures la setmana vinent.

El matí serà assolellat arreu, però a la tarda augmentaran els núvols a Girona, Pirineu i nord de la Catalunya Central, que acabaran arribant a la costa de Barcelona amb el pas de les hores. A la resta hi seguirà fent un bon sol.

Les temperatures màximes es mantindran similars i la majoria es mouran entre els 27º i 31º, inclús pel damunt a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre. No obstant, farà més fresca a les comarques del nord del país, especialment allà on creixin nuvolades. Les mínimes pujaran una mica més, amb la majoria de valors entre els 11º i els 16º, més altes a punts de la costa. 

El sol i la calor dominaran a gran part del país aquest dissabte
El sol i la calor dominaran a gran part del país aquest dissabte | Xavi Cabo

 

 

Tornen els ruixats de tarda

A diferència d’aquests dies enrere, dissabte tornen a reaparèixer els ruixats de tarda en algunes zones. S’esperen xàfecs que, a partir del migdia i durant la tarda, poden caure a les comarques de Girona i nord de Barcelona, així com al Pirineu. En general seran fenòmens poc importants, però alguna tempesta pot ser localment intensa i anar acompanyada de calamarsa. 

Les precipitacions aniran a menys al vespre i nit, però alguns ruixats poden desplaçar-se de la Catalunya Central i el prelitoral fins a la costa de Barcelona, tot i que en principi serien febles i poc importants.

Els ruixats de tarda tornaran a aparèixer en alguns punts
Els ruixats de tarda tornaran a aparèixer en alguns punts | Arxiu

Diumenge segueixen els xàfecs

De cara a diumenge, els xàfecs de tarda tornaran a caure  al Pirineu i entre les comarques de Barcelona i Girona, sense descartar alguna tempesta intensa. A la resta farà sol, mentre que les temperatures ja començaran a baixar pel nord del país. Serà el preludi de la baixada clara dels termòmetres que esperem a partir de dilluns.