YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Pugen a 58 els morts a la Residència Fiella de Tremp

La llar ha notificat tres morts més en les últimes hores

Pla general de la residència de Tremp amb una ambulància al davant
La xifra de defuncions a la Residència Fiella de Tremp augmenta a 58 | Catalunya Diari

El brot de Covid-19 que afecta la Residència Fiella de Tremp ha causat la mort de tres usuaris més de l'equipament, amb la qual cosa la xifra de defuncions puja fins a 58. Segons les dades facilitades pel Departament de Salut, hi ha 22 residents més que continuen contagiats, nou dels quals es troben a l'Hospital Comarcal del Pallars.

Entre els treballadors del centre de la tercera edat de la capital del Pallars Jussà hi ha 35 casos positius de coronavirus. Des de Salut van informar aquest dimarts que 55 usuaris més ja han acabat l'aïllament i haurien superat la malaltia. El Departament va intervenir el centre el 28 de novembre en detectar una «situació descontrolada», una acusació que el patronat de la residència ha negat.

Salut respondrà a la Fiscalia aquesta setmana

La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar ahir dimarts, 15 de desembre que la conselleria respondrà «al llarg d'aquesta setmana» a la petició sol·licitada per la Fiscalia sobre el geriàtric de la Fundació Fiella de Tremp (Lleida), en el qual des de novembre han mort 55 residents per Covid-19.

En una roda de premsa telemàtica des de la residència, Vergés va afirmar que Salut va actuar des del primer moment, quan el 19 de novembre es va detectar el cas d'una treballadora i es va programar un garbellat el dia 20.

En aquest context, va agregar que entre el 20 i el 28 la «residència té una entitat que la gestiona i per tant és responsable de l'organització i de desenvolupar el pla de contingència».

Argimon demana reduir a mobilitat immediatament

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha cridat aquest dimecres a reduir la mobilitat i la interacció social a causa de l'empitjorament dels indicadors de coronavirus a Catalunya: «No estem bé i m'atreviria a dir que anem malament».

En una entrevista en Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, en preguntar-se-li si s'enduriran les mesures del pla de Nadal, ha descartat avançar mesures, perquè són decisions que no estan preses encara, però s'ha d'actuar «com més aviat millor».

Sobre el pla de les residències per Nadal, ha dit que s'està elaborant, que «la voluntat és que les persones surtin», que es farà un garbellat previ i que hi haurà mesurades de vigilància quan es torni a la residència, i ha apostat per sortides d'almenys tres dies, no d'hores.


Comentaris

envia el comentari