Cua de persones en l'aeroport de Barajas

Els 3 països d'Europa per viatjar aquest estiu gastant pocs diners: et sorprendran

Et recomanem llocs per visitar i activitats per fer a cada destinació

Espanya forma part d'un continent amb molta diversitat cultural i riquesa paisatgística. I és que Europa té països amb moltes personalitats diferents, tant en història com en natura.

Moltes vegades pensem que viatjar fora del nostre país pot resultar una mica car, però avui et portem 3 destinacions europees barates. Tots tenen valor històric o riquesa del paisatge natural. És per això que són una oportunitat perfecta per aprendre viatjant, de manera econòmica.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Països europeus barats per viatjar aquest estiu

1. Polònia

Com que és un dels països més bonics del centre d'Europa, és alhora un dels més barats. Polònia compta amb llocs d'alt valor històric gràcies a les seves reconstruccions a causa de la Segona Guerra Mundial.

Els àpats en bons restaurants solen costar uns 15 euros per persona, l'estada per nit uns 35 euros i el vol, encara que depengui de molts factors, et pot costar 50 euros.

Muntatge del centre de Cracòvia amb un avió a sobre
Polònia és un dels països més bonics del centre d'Europa | Getty Images, Tive

Un dels millors plans és fer un 'free tour' per Croàcia. El nucli antic està declarat Patrimoni de la Humanitat. Aquesta excursió guiada per un expert en història, dura unes dues hores i mitja.

Així mateix, és molt recomanable visitar el barri jueu de Cracòvia. Si ho fas contractant un 'free tour', et semblarà més interessant. L'activitat dura unes tres hores, però és molt emocionant, ja que et porta a l'època del segle XX i et fa conscienciar de tot el que ha passat.

Però el que no et pots perdre en cap concepte és visitar Auschwitz-Birkenau. Et recomanem que et reservis un dia sencer per a aquesta activitat, ja que té una durada de gairebé vuit hores. Descobriràs detalladament la història en un dels camps de concentració més destacats de la història, on van morir més d'un milió de persones.

Aquesta excursió inclou autobús i entrada per visitar els dos camps de concentració. El millor és que la guia és en espanyol, així que et podràs assabentar perfectament de tota l'explicació dels professionals.

Muntatge del camp de concentració d'Auschwitz i una rodona amb una víctima
Si vas a Polònia és imprescindible que viatgis a Auschwitz-Birkenau | Getty Images Signature, DreamArtist

Finalment, i encara que hi hagi molts més llocs per visitar, no podem deixar de recomanar-te l´excursió a les Mines de Sal de Wieliczka. Anant molt lluny de les típiques mines de carbó, aquestes són una autèntica joia arquitectònica. Hi ha nombroses escultures de sal. Es van formar fa més de 15 milions d´anys, de manera natural. És Patrimoni de la Humanitat.

2. Albània

No tenint res a veure amb la destinació anterior, aquest país és ideal per als que busquen platges on gaudir. Aquestes es caracteritzen, principalment, per les aigües turqueses. Podràs dinar per un mòdic preu de 5 euros per persona, allotjar-te per 25 euros la nit i anar amb avió per 85 euros incloent anada i tornada.

Podràs conèixer els llocs més destacats de la capital, Tirana, fent un 'free tour' amb un guia que parla en espanyol. La durada d'aquesta activitat és de dues hores i mitja.

Pla general d'una estàtua i una bandera nacional a Tirana, Albània
El més recomanabale a Albània és fer un free tour per la capital, Tirana | Getty Images

També podeu fer un 'free tour' per la ciutat de Berat. En tan sols dues hores podràs conèixer llocs icònics. Per exemple, visitareu el castell i el nucli antic (Patrimoni de la Humanitat) que compta amb la Mesquita del Rei, l'església de Trinitat i el monument Helveti Teque.

A més, si preferiu veure paisatges naturals, no us quedareu indiferent anant d'excursió a la llacuna Blue Eye. Dura unes tres hores i l´excursió inclou transport des de l´hotel i entrada a la llacuna.

3. Bulgària

Encara que sigui un país poc turístic en comparació d'altres, és molt ric quant a valor històric i compta amb diversos llocs que són Patrimonis de la Humanitat. A més, igual que els anteriors, viatjar a Bulgària pot sortir molt barat. I és que, podeu trobar estades per 30 euros la nit i vols d'anada i tornada per 50 euros.

La nostra recomanació és que comencis fent un 'free tour' amb un guia espanyol a la capital del país, Sofia. Podreu descobrir molts monuments històrics i, el més emblemàtic, la Catedral de Sant Alexandre Nevski. Si fas aquesta activitat, t'ocuparà un temps de més o menys de dues hores.

Muntatge de la catedral de Sant Alexandre Nevski i la bandera de Bulgària
La Catedral de San Alexandre Nevski és un dels llocs més emblemàtics de Bulgària | Pexels, Getty Images Signature

Tampoc no et pots perdre un tour pel monestir de Rila i l' església de Boyana. A la visita al monestir podràs entrar on es troba la tomba del monarca Boris III. A més, quedaràs sorprès amb la façana interior, que destaca per les cúpules i els arcs acolorits.

A la mateixa excursió, ja vist el monestir, podràs anar al barri de Boyana, on hi ha el temple ortodox, característic pels frescos renaixentistes italians.

I per acabar de gaudir de l'encant de Bulgària, podeu fer un 'free tour' per Plovdiv. I és que l'antiga ciutat es troba entre set turons i compta amb un antic teatre romà. Actualment, s'hi pot anar a veure òpera i concerts.