Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una persona rebent documents i una altra imatge d'unes mans amb bitllets de 50 euros.

Els 3 trucs per evitar que el banc et cobri comissions al febrer

Tenir obert un compte bancari pot arribar a suposar un desemborsament de fins a 200 euros cada any per a alguns clients

Evitar pagar comissions és el que porta molts clients a voler canviar d'entitat. Cal destacar que, actualment, el manteniment d'un compte corrent pot suposar fins a 200 euros anuals.

En els últims mesos, diverses entitats han optat per augmentar les tarifes per incrementar els ingressos. No obstant això, hi ha alguns consells que pots seguir per evitar pagar comissions i altres despeses al banc.

Els 3 millors trucs per evitar pagar comissions al febrer

Evitar pagar comissions bancàries és una cosa que tots busquem, i aquests 3 trucs t'aniran molt bé:

Llegeix el contracte del teu compte al detall

En primer lloc, has de conèixer detalladament les condicions del teu compte, així com els requisits que has de complir per no pagar comissions. Alguns són domiciliar la nòmina o fer diferents pagaments amb targeta, entre altres.

En el cas de Bankinter, per exemple, en domiciliar una nòmina a partir de 800 euros i tres rebuts trimestrals, així com pagant tres vegades amb targeta cada tres mesos, es pot accedir als avantatges del Compte Nòmina, sense comissions.

Opera en línia per evitar comissions

D'altra banda, fer pagaments de rebuts o transferències de forma física a la teva entitat pot comportar despeses. Per això, el millor és operar a través de la web, per l'app mòbil o als caixers.

La majoria dels comptes en línia estan exempts de comissions si els clients no usen els serveis físics del banc. Per aquesta via pots fer operacions com transferències, pagaments de rebuts o fins i tot demanar noves targetes, entre d'altres.

Pregunta al teu assessor si hi ha ofertes millors

Així mateix, heu de tenir en compte que moltes entitats ofereixen diversos tipus de compte. Per això, has de parlar amb el teu gestor per veure si hi ha una oferta que et pugui interessar més abans de canviar de banc.

A CaixaBank, per exemple, el manteniment d'un compte pot suposar comissions si el client no compleix les condicions del pla Dia a Dia. No obstant això, a la mateixa entitat hi ha un compte d'Imagin que no té despeses de manteniment ni comissions.