Gonzalo Bernardos intervenint a La Sexta Noche, mirant a càmera i movent la mà

Contundent avís de Gonzalo Bernardos sobre els sous a Espanya

L'economista ha indicat: "Crec que creixerem la meitat del que vam créixer el 2023 i és essencial que no només pugi el salari mínim, sinó que pugin els salaris de tots els altres"

L'economista Gonzalo Bernardos ha expressat cert malestar després que el govern anunciés la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI). La decisió del govern sobre aquest increment va semblar no convèncer molts. De fet, els empresaris van rebutjar la proposta inicial, amb una pujada del 4%. Finalment, la decisió va tenir el suport dels sindicats majoritaris (CCOO i UGT), però no amb llum verda de la patronal.

El salari mínim contempla un increment del 5% passant de 1080 euros que es cobraran el 2023 als 1134 euros en 14 pagues (12 si estan prorrotejades). Això sí, els beneficiaris hauran d'esperar fins a aquest mes de febrer per rebre aquest augment a causa d'un retard als plans inicials.

Gonzalo Bernardos recorda que han de pujar "tots" els salaris

Davant d'aquesta decisió, Gonzalo Bernardos s'ha mostrat una mica reticent amb la pujada. Segons l'economista, no tot són bones notícies amb aquesta pujada tenint en compte la situació econòmica del país. El professor creu que el 2024 serà un any desafiador i que el creixement econòmic disminuirà.

"Crec que creixerem la meitat del que vam créixer el 2023 i és essencial que no només pugi el salari mínim, sinó que pugin els salaris de tots els altres". Així ho ha expressat l'economista en una intervenció a La Sexta .

Francisco Aranda, vocal de la CEOE, ha respost a la intervenció de l'economista. El representant de l'organització empresarial ha manifestat el seu suport a una pujada de salaris, sempre que la productivitat sigui més gran. "Abans cal incrementar la productivitat" ha dit Aranda. Bernardos ha respost a Aranda: "Si els treballadors no tenen un bon empresari, no poden apujar la productivitat".