Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´unes mans amb un mòbil a la mà i una altra imatge d´una mà amb una funda de mòbil transparent, i una tercera imatge d´una persona netejant una funda de mòbil amb un raspall de dents

El truc més fàcil: si la teva funda de mòbil s'ha tornat groga, deixa-la com a nova

Amb aquests trucs senzills, podràs fer que la teva funda de mòbil transparent torni a lluir com el primer dia

Les fundes de mòbil transparents són molt populars perquè permeten lluir el disseny original del telèfon sense renunciar a la protecció. Amb el pas del temps i l'ús, però, aquestes fundes solen adquirir un to groguenc que les fa perdre el seu atractiu. Què podem fer per recuperar-ne la transparència i la neteja?

Tant si tens una funda de telèfon mòbil transparent, com si no, és força probable que, amb el pas del temps, ja s'hagi tornat groga. Amb l'ús, la humitat… és un problema força comú.

Per sort, hi ha diferents trucs senzills que podrien ser molt útils a l'hora d'aconseguir que la nostra funda adquireixi una aparença com gairebé la del primer dia. Pren-ne nota.

Com netejar la funda groguenca del mòbil fàcilment

Si la nostra funda ja s'ha tornat groga i volem recuperar-ne l'aspecte original, podem provar alguns d'aquests trucs casolans que utilitzen productes que tenim a casa. O que són fàcils d'obtenir. Això sí, abans d'aplicar qualsevol mètode, hem de rentar la funda amb aigua i sabó per eliminar la brutícia superficial i assecar-la bé.

Sabó per a plats

Aquest producte és molt útil per eliminar el greix i les taques de la funda. Només cal barrejar una tassa d'aigua tèbia amb unes gotes de sabó per a plats i remenar fins a fer escuma.

Després submergim la funda en aquesta solució durant uns minuts i la freguem amb un raspall de dents vell.Finalment, l'esbandim amb aigua freda i l'assequem amb un drap suau.

Alcohol o lleixiu

Aquests productes són molt eficaços per eliminar les taques i el color groc de la funda, però també poden danyar el material si es fan servir en excés. Per això, hem de diluir-los en aigua abans de fer-los servir.

Col·loquem la funda en un recipient i la cobrim amb una barreja al 50% d'aigua i 50% d'alcohol o lleixiu. La deixem reposar durant dues hores i després l'esbandim amb aigua.

3 métodos para LIMPIAR la FUNDA DE SILICONA 🧽 del MÓVIL ➡️ 1 Ganador

Fregall o esborrany màgic

Aquest producte es pot trobar a qualsevol supermercat i serveix per netejar superfícies difícils sense danyar-les. Per fer-lo servir, tallem un tros amb unes tisores i l'humitegem.

Ho escorrem fins que no degoti i ho freguem amb força sobre la funda. Veurem com el groc es va desprenent de mica en mica. Després rentem la funda amb aigua i sabó i l'assequem.

Crema depilatòria

Aquest mètode és el més sorprenent, però també el més efectiu. La crema depilatòria conté peròxid d'hidrogen, que és el mateix ingredient que l'aigua oxigenada, però amb més concentració.

Per això, hem d'anar amb compte en fer-la servir i protegir la nostra pell amb guants. Apliquem la crema sobre la funda amb ajuda d'un pinzell i la fiquem en una bossa transparent o l'emboliquem amb film de cuina. La deixem al sol durant diverses hores, donant la volta perquè li doni la llum igual. Després aclarim bé la funda.

Per què es tornen grogues les fundes transparents?

Les fundes transparents dels mòbils estan fetes, majoritàriament, de silicona o TPU, dos materials plàstics que tenen l'avantatge de ser flexibles, resistents i econòmics. No obstant això, aquests materials també tenen un desavantatge: tendeixen a rovellar-se i a tornar-se grocs quan estan exposats al sol, la calor, la suor, la pols o altres agents externs.

Aquest procés de groc és natural i inevitable, però es pot endarrerir si cuidem bé la nostra funda. Com hem vist, una de les principals és netejar la funda sovint amb un drap humit i sabó neutre.

Després cal evitar deixar el mòbil al sol o a prop de fonts de calor. També es recomana canviar la funda cada cert temps o alternar-la amb altres. I, finalment, triar fundes de bona qualitat i amb protecció UV.

Amb aquests trucs podrem deixar la nostra funda de mòbil transparent groga com a nova i tornar a gaudir de la seva brillantor i transparència. T'animes a comprovar-los?