Imatge de pluja caient

Més calor i tempestes al nord el cap de setmana amb canvis a la vista

Divendres cauran ruixats a l’interior i els xàfecs de tarda seran destacats diumenge al Pirineu i nord-est amb més sol a la resta. Dilluns s’estendran amb més fresca

 

El temps serà de bojos els propers dies, si bé aquest proper cap de setmana, més enllà de tempestes al nord de Catalunya, el sol dominarà amb calor que anirà a més de manera provisional, amb xàfecs de tarda més forts al nord-est diumenge, primer dia de setembre. Divendres cauran ruixats de tarda a diversos punts interiors, però tot sembla indicar que, a partir de dilluns, les tamborinades s’estendran a moltes més zones amb una baixada clara de les temperatures que mantindrà els termòmetres a ratlla la propera setmana.

De moment, divendres estarà marcat pel sol al matí  però amb el pas de bandes de núvols alts i prims. A partir de migdia, els xàfecs i tempestes arrencaran al Pirineu i Prepirineu i, amb el pas de les hores, arribaran a més punts de la Catalunya Central. Ja a vespre, podrien arribar al prelitoral i, inclús, trams de la costa, especialment a la Daurada. No es descarta algun ruixat fort. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes per pluja intensa a diverses comarques interiors:

Pel que fa a les temperatures, pujaran encara una mica més amb calor intensa arreu i xafogor marcada a la costa. La majoria de màximes se situaran entre els 30º i 35º, més baixes al Pirineu i litoral. Nit sense canvis que serà difícil per dormir a la costa.  

Cap de setmana amb temps variat

De cara al cap de setmana, sembla que es mantindran les tempestes i xàfecs de tarda en alguns punts amb calor que seguirà intensa, localment més que no pas divendres. Si ens fixem en dissabte, el sol dominarà arreu al matí, però a partir de migdia i durant la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya que deixaran ruixats a zones prelitorals, Pirineu, Prepirineu i nord de les comarques interiors. Sembla que tot plegat seria poc important.

Diumenge, primer dia de setembre, arrencarà amb un temps similar de sol i calor al matí arreu, però a la tarda les tempestes seran més fortes i es concentraran al Pirineu, Prepirineu, interior del nord-est i, inclús, arribaran precipitacions a la Costa Brava.  També plourà a zones del nord de l’interior. No es descarta algun ruixat intens que deixi més de 20 o 30 l/m².

Les temperatures es mantindran sense grans canvis o un pel més altes de forma local amb calor arreu i xafogor marcada i pesada a la costa. Les màximes es mouran entre els 30º i 35º a gran part del territori, si bé es poden assolir els 36º o 37º de forma local al pla de Lleida i a l’interior de les Terres de l’Ebre.

Canvis importants la setmana que ve

De cara a la propera setmana, el temps tornarà a canviar de forma important. Dilluns arribarà una nova entrada d’aire fred en altura que farà estendre els ruixats i les tempestes a molts punts, especialment al litoral i prelitoral. Tot plegat obrirà la porta a un descens clar de les temperatures que farà que refresqui arreu amb calor a ratlla i normal per l’època la resta de la setmana. De nit es podrà dormir bé arreu.  Dilluns bufarà el vent als dos extrems del país.

També et pot interessar...