Una dona amb un paraigua sota flocs de neu

34 comarques en alerta per neu i fred: el canvi de temps a Catalunya ja ha arribat

Les pròximes hores seran clau: arriben les primeres nevades i temperatures mínimes

El canvi de temps que es preveia a Catalunya sembla que ja ha arribat. Les alertes per neu i fred ja estan activades i tot sembla indicar que tocarà agafar els paraigües, les botes d'aigua i una bona jaqueta, ja que les temperatures seran mínimes.

Per aquesta tarda de diumenge, vint-i-sis de febrer, s'esperen les primeres precipitacions a les comarques barcelonines i a la zona de l'Empordà. Tot dependrà de la temperatura, que si és prou baixa, l'aigua podria convertir-se en neu i que alguns municipis catalans vegin la primera nevada de l'any.

El fred i la neu, els protagonistes de la jornada

No obstant això, sembla que els protagonistes de la jornada d'aquest dilluns, vint-i-set, seran el fred i la neu. Bona part de les comarques catalanes estan en alerta per neu i per baixes temperatures a primeres hores del matí. I és que les temperatures seran més baixes que les de diumenge, entre dos i quatre graus menys són els que s'esperen, tant de mínima com de màxima, en bona part dels municipis catalans.

Imatge del temps per aquest dilluns, vint-i-set de febrer
Imatge del temps per aquest dilluns, vint-i-set de febrer | Meteocat

Pel que fan les precipitacions, s'esperen al litoral i prelitoral, sobretot durant la primera meitat del dia. A partir de la tarda, s'esperen a la zona del Pirineu i Prepirineu. La cota de neu se situarà a prop del nivell del mar.

En general, les precipitacions seran de caràcter feble i acumularan quantitats minses, tot i que, de forma puntual i sobretot en punts del Pirineu serà moderada. A banda, per sobre dels quatre-cents metres es podran acumular localment entre dos i cinc centímetres de neu en tot l'episodi al litoral i prelitoral català.

Alertes per les baixes temperatures i per possibles nevades a cota 0

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat una alerta per neu a diverses comarques catalanes. Fins a mig matí les comarques del Baix Camp, el Tarragonès, l'Alt Camp, el Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Barcelonès, el Vallès Oriental i el Maresme estan en alerta per possibles precipitacions en forma de neu. De cara al vespre, a l'Alt i Baix Empordà la neu podria aparèixer.

El fred també serà protagonista, és per això que el Meteocat ha activat una Situació Meteorològica de Perill per temperatures mínimes extremes. Aquests valors mínims es donaran a primera hora del matí i en totes les comarques de Ponent, Prepirineu i Pirineu català seran negatives. A la zona de la depressió centra, s'assoliran els cinc graus negatius i al Pirineu es poden arribar als set sota zero.

Un clima polar que podria complicar la situació a les carreteres catalanes. És per això que es demana màxima precaució a l'hora d'agafar el cotxe i circular amb moderació.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP:Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!