Personal sanitari equipat contra el contagi del coronavirus

Moren 36 persones en beure alcohol d'alta graduació per salvar-se del coronavirus

A banda de ser mentida, es tracta d'una pràctica molt perillosa per a la salut

És evident la gran preocupació social pel coronavirus, fet que provoca la difusió de molts rumors falsos sobre la seva cura. Un d'aquests ha causat la mort de 36 persones a Ahwaz, la capital de la província de Khuzestan, a l'Iran, segons ha explicat l'agència de notícies 'IRNA'. Les víctimes han ingerit alcohol d'alta graduació, ja que en aquesta localitat s'ha difós l'errònia idea que aquest tipus de beguda és una mesura eficaç per prevenir un possible contagi.

A banda de ser mentida, es tracta d'una pràctica molt perillosa per a la salut i en aquest cas, a més, ha estat mortal. A més dels morts, també hi ha més de 270 hospitalitzats, intoxicats per dur a terme aquesta irresponsabilitat. «Algunes persones han patit una intoxicació etílica per beure alcohol adulterat», ha comunicat Alí Ehsanpour, el portaveu de Ciències Mèdiques de la Universitat de Jondi Shapur d'Ahwaz. 

Set persones detingudes

A hores d'ara, hi ha 7 persones detingudes vinculades a la venda d'alcohol d'alta graduació, segons ha explicat Alí Biranvand, el segon de la Fiscalia de Khuzestan. De moment, es desconeix si passaran a disposició judicial i quina seria la possible condemna a la qual podrien enfrontar-se. 

Tercer país amb més casos de coronavirus detectats

Segons les fonts de RTVE, l'Iran és el tercer país amb més casos de coronavirus detectats, només per darrere de la Xina i Itàlia. En concret, el territori registra 291 morts i més de 8.000 casos confirmats, sent qui més n'acumula dins de l'Orient Pròxim. La República Islàmica ha decidit ajornar les eleccions que hi havia previstes el 17 d'abril com a mesura preventiva per evitar l'expansió del virus.