Treballadors en una oficina

Els treballadors afectats pel coronavirus cobraran la baixa des del primer dia

La Seguretat Social considerarà accident laboral tant els contagis com les quarantenes

Després que ja anunciessin que els  treballadors aïllats preventivament o contagiats per coronavirus tindrien la baixa mèdica, la Seguretat Social ha confirmat que aquesta serà considerada com un accident laboral. És una important modificació respecte al que es va dir a finals de febrer, ja llavors es va considerar com «una incapacitat temporal derivada d'una malaltia comuna». 

Aquest canvi de criteri suposa un benefici i «millora la protecció dels afectats pel COVID-19» tal com explicava el mateix ministeri de Seguretat Social. I és que amb aquesta mesura, els treballadors podran cobrar el 75% de la base reguladora  des del primer dia. En l'anterior situació, les persones de baixa, no cobrarien els primers 3 dies, entre el quart i el 20è només el 60 % i el 75% els dies posteriors.

Moratòria de les cotitzacions

Les empreses també rebran una important ajuda per part del govern per disminuir les conseqüències del coronavirus. S'aprovarà una moratòria de les cotitzacions  a la Seguretat Social de tres mensualitats consecutives per a empreses i autònoms a les zones i sectors més afectats.

Serà en la reunió del consell de ministres quan es determinarà en detall els beneficiaris d'aquesta mesura. El ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social ha informat també en un comunicat que les cotitzacions que s'ajornin, quan la mesura s'aprovi, es podran pagar en el  termini d'un any sense recàrrecs ni interessos.