La sort els somriu: 3r premi de Loteria a un dels primers pobles confinats a Catalunya

Encara que només s'hi ha venut una sèrie, ha portat molta alegria a un poble on s'ha patit molt

Imatge del sorteig de la Loteria de Nadal 2020
Encara que només s'hi ha venut una sèrie, ha portat molta alegria a un poble on s'ha patit molt | Catalunya Diari

Per fi ha arribat un dels grans premis. Després de més de dues hores de sorteig, i amb només cinquens premis repartits, ha sortit per fi el tercer premi, un dels més grossos. El número premiat ha estat el 52472, i aquest ha esquitxat a diverses zones d'arreu de l'Estat i de Catalunya, però ha tocat en un poble molt especial al nostre territori català. 

En concret, la sort ha arribat a Santa Margarida de Montbui, a la comarca de l'Anoia, i també situada a la coneguda Conca d'Òdena. Es tracta d'un dels municipis que es va veure obligat a confinar-se el passat mes de març en detectar un gran brot en aquella zona. 

10 dècims venuts

L'administració que ha repartit la sort en aquesta localitat és la situada a la carretera de Valls, 6, i ha venut només una sèrie del número premiat, el que correspon a 10 dècims. Encara que sigui poc, resulta una gran alegria per un dels pobles que pitjor ho ha passat en aquest 2020.

Les treballadores de l'administració premiada han parlat a 'El món a RAC 1' en directe, i entre molts nervis han assegurat que no saben exactament on ha anat a parar el premi. «Ha estat un bitllet que només tenia 10 dècims. S'ha venut per finestreta, però no sabem si ha estat a algú del poble o ha estat a algú de fora. Ara mateix no ho sabem». 

Amb tot això, asseguraven que ho havien passat molt malament amb el confinament, i que aquest premi comportaria de ben segur una alegria als afortunats. «Tinc els pèls de punta. Esperem que s'hagi quedat per aquí la veritat».

7 milions i mig d'euros a Ripoll

Tot i aquesta gran alegria que s'han emportat a la Conca d'Òdena, on més diners s'han repartit d'aquest tercer premi ha estat a Ripoll, on han caigut un total de 7 milions i mig d'euros. A banda d'aquí, també ha tocat a Terrassa (Vallès Occidental), Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) i Anglès (Selva). Es dona la curiositat que els propietaris de les dues administracions de loteria de les comarques gironines que han estat premiats són un matrimoni: de fet, l'establiment d'Anglès estava obert des de feia tot just unes setmanes, de manera que s'estrena en el negoci de la Loteria de Nadal per la porta gran.

La Grossa esquitxa Catalunya

Tot plegat, en una jornada en què el premi gros també ha recaigut sobre Catalunya. En concret, s'han venut 60 sèries del primer premi de la Loteria de Nadal, el conegut com a 'Gordo', a la ciutat de Reus, al Baix Camp, per segon any consecutiu. L'administració de La Pastoreta ha repartit 240 milions d'euros, que majoritàriament s'ha quedat l'empresa Teixidó, amb seu a Riudecols. El número s'ha venut entre els empleats d'aquesta companyia, que té negocis d'òptiques repartits arreu de les comarques de Tarragona.

Ha estat, doncs, una jornada especialment fructífera a Catalunya, que s'ha endut bona part dels milions d'euros que s'han repartit com cada 22 de desembre a través de la rifa de Nadal, que s'ha celebrat al Teatre Reial de Madrid en una matinal estranya, amb molts premis, però sense públic a la platea. Ara, només queda esperar el sorteig del Nen, del dia de Reis, per a aquells a qui la sort no hagi somrigut aquest dimarts, dia 22.


Comentaris

envia el comentari