YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El 'Gordo' de Nadal cau a Catalunya

El premi de la Loteria de Nadal aquest any està dotat de 4 milions d'euros a la sèrie i en total se n'han repartit 2.408 milions

Rifa de Nadal
El Teatre Reial de Madrid viu una matinal repleta de sort i premis. | Europa Press

El moment més esperat de l'any ha arribat amb l'extracció de la combinació guanyadora del primer premi de Nadal. 'El Gordo' de la Loteria de Nadal 2020 ha recaigut en el número 72897. Els que hagin comprat aquesta combinació seran agraciats amb 4 milions d'euros a la sèrie, o el que seria el mateix, 400.000 euros per euro jugat. Els infants de San Ildefonso han cantat aquest matí 'El Gordo' de Nadal amb la cantarella «quatre miliooooooooons d'euros». És el moment esperat per tots, i aquest any tan especial el 72897 ha resultat agraciat amb la combinació guanyadora. A Catalunya s'ha venut al barri de Bonavista de Tarragona i Reus.

Amb els nervis habituals del moment, els infants de l'internat madrileny de San Ildefonso han extret la combinació guanyadora del bombo. Eren les 12.02 hores del matí, i encara que en aquesta coacció el Teatre Reial de Madrid, on va tenir lloc la cerimònia del sorteig, estava sense públic, s'ha viscut amb la mateixa emoció. El sorteig de la Loteria de Nadal 2020 passarà a la història per ser el de la «pandèmia», i les situacions excepcionals han obligat a adaptar l'acte a les mesures sanitàries. Per això el sorteig s'ha realitzat sense públic i sense la presència de personatges mítics com l'octogenària Manoli Sevilla, el «bisbe» Juan, el televisiu «Mocito Feliz» o Fernando Vázquez, el nen de San Ildefonso que el 1954 va cantar 'El Gordo' i des de llavors no s'ha perdut cap sorteig.

Malgrat això, al Teatre s'han viscut les mateixes escenes de nervis i emoció davant l'extracció del número que canviaria la vida als seus agraciats. La sort s'ha decidit en els dos bombos que defineixen la sort d'Espanya, i on giren 100.000 boles amb els números i altres 1.807 amb els premis. Els qui hagin estat premiats rebran 400.000 euros per dècim comprat, que es quedaran en 324.000 en el mateix moment de cobrar els diners, ja que Hisenda es queda amb el 20%. S'ha de recordar que els premis de fins a 40.000 euros estan exempts de pagar a Hisenda i que, encara que la part corresponent és retirada en el moment de cobrar el premi, igualment s'ha de fer constar a l'hora de fer la declaració de la renda.

Podran cobrar el premi a partir d'avui mateix

Però els moments de més eufòria s'han viscut a casa dels afortunats. Els agraciats amb el primer premi de la Loteria de Nadal, com passa amb la resta de premis, podran cobrar-los des d'avui mateix a partir de les 18 hores de la tarda. Els premis de fins a 3.000 euros poden ser retirats en qualsevol administració de loteria. Per als premis més grans, s'haurà d'acudir als bancs concertats —BBVA, Santander, CaixaBank i CECA. En el cas d''El Gordo', el pagament ha de ser immediat mitjançant un xec o transferència al banc del portador del premi. Cap entitat pot obligar a l'obertura d'un compte bancari per a poder cobrar el premi, i les entitats financeres no poden cobrar cap mena de despesa ni recàrrec o comissió per a realitzar l'ingrés del premi.

Fins a la data d'avui, el número 5 és la terminació més repetida del Gordo amb 32 vegades repetides. El segueixen el 4 i el 6. Entre les terminacions menys freqüents es mantenen l'1, el 2 i el 9. Les administracions de Doña Manolita, a Madrid, La Bruixa d'Or, a Sort (Lleida), i Ormaechea, a Bilbao, segueixen sent les més premiades de la història del sorteig. La sort ha volgut que aquest any l'agraciat sigui el 72897, que entra a formar part ja de l'estadística que porta l'Administració de Loteria i Apostes de l'Estat.


Comentaris

envia el comentari