Última hora: Cau a Catalunya el tercer premi de la Loteria de Nadal

La dotació del tercer premi és de 50.000 euros al dècim en un sorteig que aquest any ha repartit un total de 2.408 milions d'euros

Rifa de Nadal
La rifa de Nadal ha tornat a ser especialment generosa amb Catalunya, un any més. | Europa Press

El sorteig de la Loteria de Nadal 2020 celebrat aquest matí al Teatre Reial de Madrid reparteix 2.408 milions d'euros. Un dels moments més esperats ha arribat quan els infants de San Ildefonso han cantat el tercer premi, el 52472, que s'emporta 500.000 euros a la sèrie, o cosa que és equivalent, 50.000 euros per dècim. A més d''El Gordo, valorat amb 400.000 euros per dècim, i el segon premi de 125.000 euros per dècim, totes les il·lusions estaven dipositades en el tercer premi, agraciats els quals rebran 2.500 euros per euro jugat. S'ha venut a diverses localitats de Barcelona i Girona: Sant Boi de Llobregat, Santa Margarida de Montbui, Terrassa, Ripoll i Anglès.

Ha estat una vetllada atípica al Teatre Real de Madrid, ja que, a causa de la pandèmia, el sorteig més esperat de l'any s'ha realitzat sense públic. No hem pogut veure desfilar als personatges habituals, però sí que hem sentit als infants de San Ildefonso cantar els números del bombo amb tots els premis. En lloc dels 30 infants habituals, només n'hi havia 16, 10 nens i 6 nenes, i només dos han cantat el tercer premi. Dels dos bombos amb les gairebé 100.000 boles dels números participants i els 1.807 premis del sorteig, han sortit la combinació 52472 i la bola del tercer premi. El moment s'ha viscut amb especial intensitat a l'auditori.

La felicitat ha arribat fins a les cases dels premiats amb la tercera màxima dotació de la Loteria de Nadal, però també d'aquells que han pogut rescatar altres premis de les aproximacions al tercer premi, les centenes al tercer premi i els dos últims números del tercer premi. Per aquest motiu, s'ha d'estar ben atent, encara que no hagi tocat el nombre sencer. Els que tinguin un número el qual les tres primeres xifres coincideixen amb les quatre primeres xifres del tercer premi, han estat agraciats amb les centenes del tercer premi, el qual consisteix en 99 premis de 1.000 euros per sèrie i 5 euros per euro jugat. Les xifres immediatament anteriors i immediatament posteriors reben 2 premis de 9.600 euros per sèrie i 48 per euro jugat, al qual anomenen les aproximacions. Els dos últims números del tercer premi reben 1.000 euros a la sèrie i 5 per euro jugat.

Quant es queda Hisenda

En tot cas, aquells premis inferiors a 3.000 euros poden ser cobrats a partir d'avui a les 18 hores en qualsevol administració de loteria. Per a premis superiors, com el tercer premi complet, s'haurà d'acudir a qualsevol dels bancs associats de la SELAE, que inclouen el Banc Santander, el BBVA, CaixaBank i CECA. Per tal de cobrar el premi no és obligatori obrir cap compte corrent en l'entitat financera, encara que el banc haurà de comprovar primer la informació necessària per a les obligacions legals d'identificació. Un altre aspecte a tenir en compte és que els bancs no poden cobrar cap mena de despesa, recàrrec o comissió per a ingressar els premis.

Una cosa diferent és Hisenda, ja que els premis superiors a 40.000 euros estan obligats a declarar a Hisenda i, per tant, l'Agència Tributària es quedarà automàticament amb el 20% del tercer premi a l'hora de ser retirat. No s'ha de pagar una segona vegada a l'hora de fer la declaració de la renda, però sí que s'ha de fer constar. Pel que fa a la resta, el 52472 passarà ja a la història com el número agraciat amb el tercer premi de la Loteria de Nadal 2020. L'any passat el tercer premi va caure en una xifra particular, el 00750, i va resultar que un sol guanyador es va emportar els 18 milions del premi a Mollerussa (Lleida). Aquest any segur que ha fet feliç a moltes persones arreu d'Espanya.


Comentaris

envia el comentari