Dimarts amb més sol però el temps no fa net

De matinada poden caure ruixats a qualsevol punt però el sol s’imposarà més al matí sobretot a prop de la costa, mentre que a la tarda les tempestes tornaran al voltant del Pirineu

ACTUALITZACIÓ 04/09/2018 | 19.15

El perill de ruixats i tempestes fortes s'ha estès a més territoris aquesta tarda de dimarts. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avís groc per ruixats intensos a 23 comarques catalanes, ha inclòs l'alerta a les comarques tarragonines, les lleidatanes i les del Pirineu de Girona. Protecció Civil també manté activada la prealerta INUNCAT. Atenció amb les tempestes les pròximes hores. 

Mapa d'avisos per intensitat de pluja aquest dimarts
Mapa d'avisos per intensitat de pluja aquest dimarts | Meteocat

 

NOTÍCIA 03/09/2018 | 17.30

El temps millora però no acaba de fer net aquest dimarts. Després d’un dilluns marcat pels núvols i els xàfecs a diverses comarques, el segon dia de la setmana començarà amb ruixats de matinada a qualsevol punt, però al matí i migdia el sol guanyarà més protagonisme  a moltes zones, sobretot a prop de la costa.

Aquesta nit, alguns dels xàfecs poden ser localment intensos, tot i que aniran a menys amb el pas de les hores i acabaran desapareixent. A partir de migdia i sobretot a la tarda, les nuvolades creixeran a punts de muntanya i es repetiran xàfecs i tempestes al Pirineu, Prepirineu, nord de la Catalunya Central i zona dels Ports. 

L’arribada de xàfecs de tarda provinents de l’Aragó pel sud de Lleida i zona dels Ports farà augmentar la nuvolositat en general a la tarda i vespre. Els ruixats de tarda també poden caure, de forma més feble i dispersa, a més zones de Ponent i de Tarragona. Fenòmens més aïllats però no impossibles, així com a punts del prelitoral. 

Pel que fa a les temperatures, es mantindran similars, si bé podran pujar una mica allà on faci més sol. En general, les màximes es mouran entre els 27º i 32º, tot i que quedaran una mica per sota al Pirineu. Ambient càlid estiuenc normal per l’època amb xafogor a la costa. La nit serà de mal dormir a prop de mar.

El sol s'imposarà més tot i alguns núvols i nous xàfecs
El sol s'imposarà més tot i alguns núvols i nous xàfecs | Xavi Cabo

 

Alerta per tempestes fortes

Pel que fa a les tempestes de tarda, poden ser intenses a punts del Pirineu, Prepirineu i nord de la Catalunya Central. En algunes ocasions, poden caure aiguats que deixin força litres en pocs minuts amb pedra o calamarsa. 

Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actives alertes  per possibles tempestes fortes a les comarques del Solsonès, Osona, Berguedà i Ripollès.

Mapa d'avisos per tempestes fortes per aquest dimarts
Mapa d'avisos per tempestes fortes per aquest dimarts | Meteocat

 

Temps mogut encara els propers dies

De cara a dimecres, sembla que podríem tenir un dia més rúfol amb més intervals de núvols i es mantindran els xàfecs. De fet, els propers dies el temps es mantindrà mogut amb ruixats que apareixeran a diverses comarques, principalment de muntanya i de l’interior, però també es podrà veure ploure a la costa. Temperatures un pèl més altes.