Una persona fent una foto a menjar amb un mòbil

4 trucs per a ordenar la teva cuina aprofitant l'espai al 100%

Si tens problemes amb el desordre de la teva cuina, aquests 'tips' t'encantaran

Sabem que no és fàcil mantenir la nostra llar ordenada i organitzada, per això, us donem un seguit de 'tips' que us poden resultar realment útils a l'hora de mantenir un ordre. Ara és el torn de la cuina: la gran oblidada. De fet, és un espai d'allò més concret, on és imprescindible mantenir-hi un ordre, perquè sinó els teus moments de 'xef' poden convertir-se en un autèntic malson.

I és que no hi ha res més molest que no trobar un ingredient o un estri en el moment que ho necessites, no creus? Doncs bé, per aquest motiu, hem decidit donar-vos un seguit de consells que us poden resultar realment útils a l'hora d'organitzar la vostra cuina. Pren nota i mans a l'obra!

1. Els aliments: per tipus i data de caducitat

Sabem que és un rotllo, però a vegades cal mantenir un ordre perquè la nostra cuina no es converteixi en un autèntic caos. Una de les claus per aconseguir gaudir al 100% d'aquest espai és col·locar els aliments segons la seva tipologia i la seva data de caducitat.

Així, a més de trobar ràpidament tot el que busques, podràs consumir els aliments abans que caduquin. Hem entrat a la pàgina web d'Ikea per seguir algun dels seus consells, i la companyia sueca ens recomana utilitzar recipients iguals o prestatges abatibles per tenir-ho tot ben organitzat. També, un bon truc per mantenir els aliments guardats és reguardar-los en pots de vidre amb una etiqueta, on es pugui llegir la seva data de caducitat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raons per emmagatzemar el menjar en flascons, sigui o no comprat a granel: Podem veure tot el que tenim i quant tenim, així no vam comprar de més. El menjar queda protegit d'agents externs com la humitat i els insectes. Tot es veu més ordenat. Les etiquetes causen molt soroll visual. Si necessites alguna cosa en particular com els ingredients o la manera de preparació, retalla-la i guarda en el pot o enganxa en el fons. Jo acostumo a escriure la data de venciment i/o temps de cocció per dins, a la tapa. Passa piola. #cleanhouse #minimalhouse #minimalhome #casaminimalista #minimalismo #casaorganizada #casalimpia #canisters #frascos #reutiliza #despensa #pantry #zerowaste #alacena #pantry #organizacion #cocinaorganizada #cocinaordenada

Una publicació compartida de Glen Dissenyadora (@glenrod_) el

2. Guardar coses a la paret és possible

Si tens una cuina més aviat petita, utilitzar un emmagatzematge de paret podria ser una molt bona opció. Amb aquest tipus d'articles podràs estalviar temps i, a més, tindràs tots els trastos a mà per quan els necessitis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de HEXIBO (@hexibogt) el

3. Organitzadors de calaixos

Si l'ordre en els calaixos és el teu punt feble, que sàpigues que el caos es pot acabar si et fas amb algun organitzador de cuina, si és que no el tens ja. Si tens poques separacions, pots crear més per tenir-ho tot ben separat i ordenat i, així, no tenir cap mena de desordre. A més, pots fer-te amb compartiments extraïbles, per a poder portar els coberts directament de la cuina a la taula.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de + (@ mas.ordencr) el

4. Tot espai es pot aprofitar

A més de posar emmagatzematge a la teva paret per aprofitar el teu espai, també pots treure-li partit a la part interior de les portes dels teus armaris. Pots comprar cistelles metàl·liques, que són fàcils d'aconseguir en qualsevol lloc, i així mantenir l'ordre a l'exterior de la teva cuina.