Des de fa temps, els estafadors campen a plaer a través d'SMS, correus electrònics o fins i tot en algunes 'apps' que poden semblar del tot inofensives.
El cas és que durant les últimes hores ens hem assabentat una alerta de risc important en almenys 43 aplicacions mòbils. Unes aplicacions que han estat infectades a la botiga virtual de Google, la coneguda Play Store.
Per tots és sabut que els ciberdelinqüents aprofiten qualsevol escletxa per fer de les seves i intenten estafar-nos sempre que poden. Ho poden fer a través de l'ingrés en diferents aplicacions, una estafa que està augmentant de manera considerable últimament.
Si tens un mòbil Android i la teva pantalla està plena d'una infinitat d'aplicacions has de tenir en compte el següent. I és que n'hi ha algunes que poden portar amagat un 'malware' maliciós.
McAfee alerta de les 43 'apps' infectades per un 'malware' maliciós
Per això, no has de deixar passar per alt aquest consell que et donarem després del que ha estat descobert pels investigadors de l'antivirus McAfee . I és que almenys 43 'apps' estarien infectades de manera que el primer que has de fer és eliminar-les una a una. Amb tot això farà que no es posin en risc tant la teva informació personal com la bancària.
Des de McAfee asseguren que aquestes aplicacions han estat descarregades ja més de 2,5 milions de vegades. Són, sobretot, reproductors de televisió o aplicacions de descàrrega de notícies o música. I fins i tot també n'hi ha alguna sobre un calendari.
Aquest 'malware' en qüestió que té en alerta tants usuaris d'Android té una estratègia clara i et revelarem com actuen. I és que perquè no sigui descobert, no es queda activat fins diverses setmanes després de la descàrrega.
Descobreix totes les 'apps' que has d'esborrar del teu telèfon si no vols ser estafat
És així com passa desapercebut fins que arriba un punt en què comença a reproduir certs anuncis quan la pantalla del nostre telèfon està en negre. Per això, a priori, no t'adonaràs del que està passant al teu telèfon mòbil. Amb tot, a poc a poc aquest 'malware' maliciós farà que s'esgoti la bateria del telèfon amb el que això comporta. Si no treballes amb Wi-Fi, tingues clar que el teu pla de dades es consumirà abans del que penses.
Per tranquil·litzar una mica més els usuaris de Google, el conegut cercador ja ha esborrat totes aquestes 'apps' infectades per un codi maliciós. Però, el que has de fer igualment és eliminar-les de cop si les tens descarregades al teu telèfon intel·ligent.
Observa aquesta extensa llista de McAfee i si en tens alguna no dubtis a eliminar-la tan aviat com puguis per evitar seriosos disgustos.
Els consells per no caure a la trampa d'aquest codi maliciós que busca robar les teves dades
Pel que fa a la coneguda companyia de seguretat informàtica, també apunta a la seva pàgina web alguns consells a seguir a l'hora de descarregar aplicacions. Un és que tinguem en compte els permisos que ens demanen per descarregar-les i, si veiem alguna cosa rara en aquests permisos, passar a l'acció.
El millor és que no ho descarreguem pel nostre bé i, sobretot, pel de la nostra seguretat i les dades sensibles que emmagatzemem.
Així les coses, si descarreguem una aplicació d'una calculadora i ens demana que accedeixi al micròfon, és millor anar amb peus de plom i no executar la descàrrega. Seria una situació molt estranya, ja que no té gaire coherència demanar l'accés al micròfon per descarregar una 'app' com la calculadora.