Foto d'un munt de bitllets de 500 euros.

Les 5 persones més riques de Catalunya

El llistat s'ha fet públic aquest dijous i la suma de les fortunes ha cridat l'atenció de tothom

Catalunya viu immersa en una sacsejada general. De fet, són moltes les veus qui al·leguen a l’anomenada  «burgesia catalana» d’haver involucrat al poble de Catalunya en un moviment sobiranista que va esclatar l’any 2011.

Però qui és aquesta burgesia catalana i, per tant, qui són les persones més riques de Catalunya?. Són realment les persones que ens volen fer creure i, sobretot, d’on prové la seva fortuna?. Ara, gràcies a un llistat que ha tret a la llum ‘El Mundo’, podem saber al detall, qui són els més rics de Catalunya.

Les cinc majors fortunes de Catalunya

1. Sol Daurella Comadrán

La major fortuna de Catalunya prové, precisament, del món de les begudes i l’alimentació. Sol Daurella i Comadrán, de 51 anys, presenta un patrimoni net de  5.450.000 milions i és la segona dona més rica de l’estat espanyol.

Daurella, a més, és la màxima mandatària de Coca Cola Europa (CCEP) i controla una tercera part de l’empresa Coca Cola European Partners. Holding que, de fet, s’encarrega de l’embotellament de totes les ampolles i llaunes de la marca americana arreu d’Europa. 

Així mateix, aquesta és propietària del 100% de l’empresa Cobega —una de les empreses espanyoles amb un major patrimoni i relacionada amb la marca Coca Cola— i està casada amb l’exdirectu del Barça, Carles Villarrubí.  

2. Víctor Grífols Roura

L’esfera de la sanitat contempla la segona major fortuna de Catalunya. Es tracta de Víctor Grífols Roura, president de la farmacèutica catalana amb seu a Barcelona, Grifols Worldwide, i que presenta una fortuna de 3.800.000 milions d’euros.

El mandatari, de 67 anys, és l’onzè home més ric del país i la seva empresa triomfa en el món de la borsa. Gràcies als guanys de la qual, la família Grifols va tancar una de les operacions més cridaneres dels últims anys: l’entrada de capital de la bodega Jové i Camps.

3. Isak Andic Ermay

L’empresa tèxtil Mango situa Isak  Andic Ermay com la tercera gran riquesa de Catalunya. El fundador de Mango, que va néixer a Turquia fa 64 anys, va tornar a agafar el relleu de l’empresa l’any 2016 —després de la frustrada optativa del seu fill, Jonathan— per tortar a  col·locar l’empresa a l’elit.

Amb una fortuna de 3.350.000 milions d’euros, Andic segueix la pista d’Amancio Ortega, propietari de Zara i l’home més ric d’Espanya, i situa l’empresa tèxtil entre les que més fortunes desperten a Catalunya.

4. Família Serra Farré

Aquesta és la primera fortuna contemplada per una família sencera. Amb un patrimoni net de 2.400.000 milions d’euros, la família encapçalada en el món de l’empresa per Josep María Serra Farré lidera el món de les asseguradores a Catalunya.

Grup Catalana Occident és l’asseguradora de la família i la seva gran crescuda monetària es deu a la compra recent de part de Previsora Bilbaína (2016) i el 100% de Plus Ultra (2015), Atradius (2008) i Seguros Bilbao (2004). 

L’asseguradora, al contrari de Mango, va traslladar la seu social de la seva firma a Madrid, a causa del conflicte polític català.

5. Antonio i Jordi Gallardo Ballart

Els germans que apuntalen la llista de les majors riqueses catalanes també es dediquen al món de la sanitat. Antonio i Jordi Gallardo Ballart preserven una fortuna general de 1.775.000 milions d'euros gràcies bàsicament a dues empreses: Almirall i GoodGrower.

La firma Almirall, però, és la gran preocupació dels germans. Aquesta, de fet, es va desplomar a la borsa al juny de 2017 i des d’aleshores encara no ha pogut remuntar el vol. A més, també l’any passat es van haver de desfer de la marca de pa, Bellsolà.

GoodGrower, per tant, és ara mateix la gallina dels ous d’or de la família.