Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El públic del concert pilot de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi durant l'actuació

5.000 persones s'entreguen a la música de Love of Lesbian en un concert «històric»

S'han detectat sis positius en Covid-19 entre tots els assistents a l'actuació al Palau Sant Jordi

5.000 persones han corejat aquest dissabte tot el repertori de Love of Lesbian en un concert «històric» al Palau Sant Jordi, tal com l'han definit els seus organitzadors, sota la iniciativa 'Festivals per la Cultura Segura'. A l'inici de l'actuació, Santi Balmes, cantant de Love of Lesbian, ha assegurat que el d'aquest dissabte «és un dels concerts més emocionants de la nostra vida».

Cal destacar que abans de l'espectacle, tots els assistents han hagut de superar un test d'antígens a les sales Apolo, Luz de Gas, Razzmatazz i al mateix Palau Sant Jordi. En total, fonts de l'organització del concert han explicat a l'ACN que s'han detectat sis positius per Covid-19 dels testos realitzats.

Mitja hora de retard per l'entrada esglaonada

L'actuació ha començat mitja hora més tard del previst per la dificultat de fer entrar les 5.000 persones de manera esglaonada al Palau Sant Jordi. Love of Lesbian ha arrencat amb la cançó 'Nadie por las calles' i el grup ha repassat alguns dels seus grans èxits com '1999', 'Allí donde solíamos gritar', 'John Boy', 'Cuando no me ves' i 'Bajo el volcán'. El grup ha estat acompanyat per la Suu i Tijoux.

El públic, amb mascareta i sense haver de respectar la distància de seguretat, s'ha entregat a la música i al ball durant les gairebé dues hores de concert a través de les melodies elèctriques i indi-pop de Love of Lesbian, en una imatge que feia més d'un any que no es produïa amb una sala amb 5.000 persones. «El món es fa ressò del que passa aquí avui», ha remarcat Balmes.

Test d'antígens, presa temperatura i mascareta FFP2

Des de les cinc de la tarda, els milers d'assistents al concert de Love of Lesbian han entrat esglaonadament al Palau Sant Jordi. Tots ho han fet seguint estrictament les mateixes mesures preventives per evitar la propagació de la covid-19: mostrar el resultat del test d'antígens negatiu, sotmetre's a una presa de temperatura i canviar la mascareta que duien per una de tipus FFP2 lliurada per l'organització. Una vegada dins del recinte, els assistents han quedat repartits en tres sectors, on hi havia llibertat de moviment. Tot un canvi respecte dels esdeveniments culturals que s'han celebrat durant el darrer any.

Tot un seguit de tràmits que els espectadors han entomat amb entusiasme. «Tinc moltíssimes ganes de viure aquest concert», explicava a l'ACN la Maria, de Granollers, mentre feia cua gairebé tres hores abans del concert. «Em fa moltíssima il·lusió recuperar la vida normal, i venir a veure Love of Lesbian encara me'n fa més», afegia. A la mateixa cua, l'Ignasi assegurava que escoltar les proves de so mentre esperava accedir al Sant Jordi li generava «nervis». Un neguit especial que relatava amb la "tranquil·litat" de saber que tots els assistents al concert han donat negatiu en Covid-19 aquest mateix matí.

La majoria dels assistents aplaudien que la prova pilot d'un gran concert en pandèmia sigui amb la rúbrica de Love of Lesbian. «Quan van anunciar aquest acte, dins la colla en vam tenir prou amb enviar-nos un parell de whatsapps per comprar les entrades. Ho teníem claríssim», apuntava en Siscu, de Vilafranca del Penedès. Ell i el seu grup d'amics estaven expectants per poder gaudir del grup, «sobretot tenint en compte que estan a punt de treure nou disc».