YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Uns 410.000 vehicles marxen de Barcelona en la primera fase de l'operació sortida

Les xifres estan per sota de les previsions del Servei Català de Trànsit i suposen un increment del 2,7% respecte a la setmana passada

Un total de 409.088 vehicles han marxat de l'àrea metropolitana de Barcelona durant la primera fase de l'operació sortida de Setmana Santa, que s'ha tancat aquest dissabte a les 15 hores. Aquestes xifres estan per sota de les previsions inicials de Trànsit, que calculava una sortida mínima de 440.000 vehicles, però suposen un augment del 2,7% respecte al cap de setmana passat. Si es comparen amb el cap de setmana equivalent del 2019, abans de la pandèmia, el descens és del 17,4%.

La sortida s'ha desenvolupat amb força normalitat a la xarxa viària , tot i que hi ha hagut algunes retencions, la majoria de pocs quilòmetres. Les vies amb retencions per intensitat de vehicles han estat la C-55, la GI-200 a Blanes, la C-32 a Cabrera de Mar, la C-32 a Sitges i l'N-340 a Vallirana i al Vendrell.

A més, en aquesta primera fase de l'operació sortida hi ha hagut cues per incidències a la C-58 per dos accidents d'entrada a Barcelona, a l'A-2 a Sant Joan Despí per accident, a la C-32 a Mataró i a Cornellà, també per accidents, i a la C-60 a Argentona, on hi havia un vehicle avariat.

L'oferta de metro assolirà «un màxim històric per Setmana Santa» per evitar aglomeracions

En el mateix àmbit de la mobilitat, el metro de Barcelona ha anunciat aquest divendres que reforçarà la seva oferta de transport durant la Setmana Santa per evitar aglomeracions en plena pandèmia. Entre el dilluns 29 de març i el dijous 1 d'abril, el metro continuarà aplicant el 100% de l'oferta de dia laborable lectiu, el que es tradueix en un 16% més de capacitat a l'hora punta del matí i un 14% més a l'hora punta de la tarda respecte al mateix període abans de la pandèmia.

Alhora, els caps de setmana de rams i de Pasqua —28 i 29 de març i 3 i 4 d'abril— es reforçarà el servei en hores punta i a les línies L1, L4 i L5, situant l'oferta del metro «en un màxim històric en Setmana Santa», segons ha informat l'ATM. La resta del transport públic mantindrà el servei que és habitual en feiner no lectiu.

En concret, el transport públic de l'àrea de Barcelona mantindrà el servei en dia feiner no lectiu des del 29 de març fins a l'1 d'abril. Pel que fa a aquest cap de setmana i al període entre el 2 i el 5 d'abril, l'oferta serà l'habitual de cap de setmana.


Comentaris

envia el comentari