Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El temps tranquil dominarà aquest cap de setmana llarg de la Puríssima

Adeu a la pluja: torna la calma per aprofitar la Puríssima

Entre el divendres 6 de desembre i el diumenge 8, farà força sol en conjunt però amb boires extenses a l’interior i petits canvis l’últim dia

El cap de setmana llarg de la Puríssima d’aquest 2019, en què molta gent té tres dies de festa (del 6 al 8 de desembre), ja és aquí i segur que molts de vosaltres us pregunteu si el fort temporal de llevant s’allargarà. En aquest sentit, portem bones notícies, ja que les pluges ja seran història i el sol dominarà en conjunt amb algunes excepcions, les boires seran més extenses  i localment persistents a l’interior i tan sols diumenge arribarien petits canvis. Tot plegat amb més fred de nit i temperatures cap amunt al migdia.

El temps tranquil dominarà aquest cap de setmana llarg de la Puríssima
El temps tranquil dominarà aquest cap de setmana llarg de la Puríssima | Agustí Descarrega

Divendres 6: la pluja desapareix

Després de les últimes precipitacions de dijous, aquest divendres, 6 de desembre, fins al matí encara pot caure algun plugim, però el sol acabarà sortint a gran part de Catalunya amb el permís de restes d’intervals de núvols que ja no deixaran més pluja. La novetat seran les boires a l’interior, que seran molt abundants a causa de la humitat concentrada aquests dies per la pluja i poden arribar a ser persistents a Ponent o quedar-se en forma de núvols baixos. 

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Pel que fa a les temperatures, de nit encara es mantindran semblants, però de dia faran un salt cap amunt  amb màximes que es mouran entre els 12º i 17º al litoral i prelitoral (on més bonança farà) i entre 9º i 14º a la resta del territori. D’altra banda, el mar encarà estarà mogut per la ressaca del fort temporal.

Dissabte 7: continua la calma i les boires

De cara a dissabte, el temps continuarà molt tranquil i el sol serà el clar dominador de la jornada amb tan sols algunes bandes de núvols alts i prims poc importants i inofensius. Les boires tornaran a ser abundants a l’interior de matinada i al matí, i poden arribar a ser persistents al pla de Lleida amb ambient més hivernal. 

Mapa de previsió per dissabte
Mapa de previsió per dissabte | Catalunya Méteo

Si ens fixem en les temperatures, de nit baixaran clarament per la manca de núvols, cosa que farà que, si sortim al carrer a primera hora, ens haguem d’abrigar més. Tot i això, s’esperen poques glaçades fora del Pirineu amb gran part de Catalunya amb mínimes per sota dels 10º. En canvi, lesmàximes seran semblants amb entre 12º i 17º al litoral i prelitoral i de 10º a 15º a la resta, més baixes a les zones amb boira i al Pirineu. Una mica de vent als dos extrems del país.

Diumenge 8: arriben alguns canvis

L’últim dia festiu d’aquest cap de setmana llarg, el diumenge 8 de desembre, el temps seguirà molt tranquil durant la primera meitat de la jornada  amb força sol arreu, boires a l’interior al matí que poden tornar a ser persistents a Ponent i temperatures semblants.

Mapa de previsió per diumenge
Mapa de previsió per diumenge | Catalunya Méteo

No obstant, a partir de la tarda arribarà un front poc actiu provinent de l’Atlàntic que aportarà més intervals de núvols que s’estendran de nord-oest a sud-est i que deixaran algunes pluges al Pirineu, sobretot al de Lleida i cara nord. No es descarten també alguns ruixats febles i anecdòtics a Ponent i interior de la meitat nord, però en general no s’espera aigua.

Dies ideals per esquiar

Aquest cap de setmana es dóna el tret de sortida a la temporada d'esquí a moltes estacions
Aquest cap de setmana serà ideal per esquiar al Pirineu | EFE

Les nevades intenses de les últimes setmanes al Pirineu, l’última de les quals ha tingut lloc aquesta setmana al vessant més gironí de la serralada, han deixat força neu i un molt bon estat de les pistes que asseguren un cap de setmana llarg de la Puríssima excel·lent a les estacions d’esquí perquè els amants d’aquest esport gaudeixin  a pràcticament qualsevol instal·lació de la serralada. A més, el temps acompanyarà i el sol dominarà en conjunt a muntanya, tret de diumenge que arribaran núvols i algunes precipitacions.