Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El sol predominarà al llarg de tot el cap de setmana

Sol i boires: continua el temps tranquil i radiant dissabte

Dia festiu per a molta gent per aprofitar a l’aire lliure. La boira pot ser persistent a zones del pla de Lleida. Més fred a primera hora i bonança al migdia

El sol predominarà al llarg de tot el cap de setmana
El sol predominarà al llarg de tot el cap de setmana | Catalunya Méteo

El temps continuarà molt tranquil aquest dissabte, dia 7 de desembre i festiu per a molta gent. El sol dominarà en general a tot Catalunya però les boires seran força extenses a l’interior  de matinada i a primeres hores, arribant a ser persistents de forma local al Ponent. Les temperatures baixaran de nit però es mantindran semblants al migdia.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol serà el clar protagonista de la jornada en conjunt amb tan sols el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims testimonials. L’excepció la trobarem amb les boires cada cop més extenses a l’interior i fondalades de tot el territori, que arribaran a ser localment persistents a Ponent i Altiplà Central, on l’ambient serà més hivernal.

Mapa de símbols pel proper dissabte
Mapa de símbols pel proper dissabte | Catalunya Méteo

Més fred a primera hora

Pel que fa a les temperatures, baixaran amb més ganes de nit, cosa que farà que a primera hora ens haguem d’abrigar més a l’hora de sortir de casa. Per tant, les mínimes se situaran entre els -2º i 3º al Pirineu, de 0º a 5º al Prepirineu i algunes zones de l’interior, de 3º a 8º a gran part del territori i entre 7º i 12º al litoral.

No obstant, de dia seguirà la bonança i al migdia sobraran els abrics i les jaquetes més gruixudes a zones de la costa, prelitoral i sud de Catalunya, on les màximes se situaran entre els 12º i 17º. A la resta, valors d’entre 9º i 14º, amb els registres més baixos a Ponent, on la boira persistent farà que l’ambient sigui fred i humit.

Diumenge de Puríssima amb petits canvis

De cara a diumenge, dia de la Puríssima i festiu a tot Catalunya, el temps es mantindrà molt semblant durant la primera meitat de la jornada amb sol, boires i temperatures semblants. No obstant, a la tarda s’aproparà un front poc actiu provinent de l’Atlàntic que farà augmentar els núvols, sobretot al Pirineu i interior, amb alguns ruixats poc importants al nord de Lleida.