Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un bol de crispetes sobre una taula i una televisió de fons

Les 7 millors minisèries per veure d'una tirada

Pots veure aquestes minisèries a plataformes com Netflix i HBO en una sola tarda o nit

Com més curt millor. Segurament això van pensar els creadors de les millors minisèries d'aquesta llista. Aquestes produccions es poden veure en una mateixa tarda o nit. També t'indicarem les plataformes on les pots veure.

 1. Black Mirror

El que va començar sent una minisèrie de tres episodis es va convertir en un projecte molt més sòlid de diverses temporades. Creada pel britànic Charlie Brooker i estrenada en la cadena britànica Channel 4, la sèrie s'ha convertit en un dels valors segurs de Netflix. Prova d'això és que ha estat guardonada amb diversos premis internacionals, entre els quals s'inclou un Emmy en la categoria de millor pel·lícula per a televisió o minisèrie.

Cada episodi ens presenta un món distòpic on la tecnologia té un paper fonamental. 'Black Mirror' és una experiència difícil de digerir, ja que fa reflexionar l'espectador sobre alguns dels seus hàbits i la seva escala de valors. Tanmateix, després del primer impacte, la sèrie resulta molt enriquidora.

La sèrie black mirror de Netflix
'Black Mirror' és una sèrie que farà reflexionar sobre els teus habits. | Netflix

2. True Detective

És de les millors minisèries si tenim en compte la seva primera temporada. La parella de detectius formada per Martin Hart (Woody Harrelson) i Rustin Cohle (Matthew McConaughey) ha marcat un abans i un després en la televisió. Aquests dos personatges han de bregar amb els seus defectes i errors per a mantenir-se units i afrontar els casos amb tanta lucidesa com sigui possible.

Si alguna cosa ha atrapat al públic d'aquesta sèrie és aquesta atmosfera aclaparadora i misteriosa de l'Amèrica profunda, l'escenari perfecte per a un crim d'aquest calibre. Cal dir que ha estat nominada diverses vegades als Premis Emmy, i en van rebre el de millor direcció en una sèrie dramàtica en 2014. Pots veure les dues temporades a HBO.

3. The Night Of

Siguem sincers. El que més ens captiva d'una sèrie és que presenti una història capaç d'enganxar-nos, misteris que hagin de ser resolts i protagonistes que estiguin a l'altura de les exigències. 'The Night Of', basada en la sèrie britànica 'Criminal Justice', compleix totes aquestes exigències i va un pas més enllà.

Aquesta minisèrie d'HBO d'una única temporada segueix la lluita de l'advocat novaiorquès John Stone, que tracta de defensar la innocència del jove pakistanès Nasir Khan. En el cas, es barrejaran interessos personals amb aspectes culturals i polítics que no posaran les coses gens fàcils a l'acusat. Si llegeixes entre línies, la història és una crítica àcida del sistema judicial i penal estatunidenc i d'alguns prejudicis racials de la societat americana.

4. The Sinner

Què empeny una persona normal a cometre un crim horrible? Incloem aquesta minisèrie de Netflix en la llista perquè cada temporada tracta un cas diferent, encara que sempre connectat pel detectiu Ambrose, el protagonista que vertebra la sèrie.

'The Sinner' és una d'aquestes sèries que pots veure en una tarda de marató, amb els seus girs de guió i escenes que et deixen suspens mantenen la tensió en tot moment. A més d'una història excel·lent, basada en la novel·la homònima de Petra Hammesfahr, la sèrie compta amb interpretacions de primer nivell. En aquest sentit, destaca la presència de Jessica Biel com a Cora Tannetti.

Una tele amb el logo de netflix
Gaudeix d'aquesta minisèrie en Netflix. | Canva

5. Killing Eve

Poc més de cinc hores i mitja és el temps que trigaràs a veure 'Killing Eve', una de les millors minisèries de HBO. Dues dones, una aspirant a espia i l'altra assassina professional es veuen arrossegades a una lluita acarnissada i apassionant. Altes dosis d'adrenalina i acció per a una tarda avorrida. Hem de fer esment a l'excel·lent treball de Sandra Oh com a l'oficial del Mi5 Eve Polastri.

6. Cosmos

En poques llistes trobem una sèrie documental en els primers llocs del rànquing, però Cosmos no és només una guia per entendre alguns conceptes bàsics de la física i l'espai, sinó una experiència enriquidora que recomanem des d'ara mateix. L'estil particular de Neil deGrasse Tyson com a presentador ha enamorat l'audiència, i és que és un plaer sentir aquest apassionat astrofísic.

A través de diversos exemples pràctics i els efectes especials més espectaculars, podem entendre com funciona l'Univers més ampli i l'Univers que existeix en cadascun de nosaltres. Està inspirada en la sèrie de Carl Sagan que va triomfar fa ja unes dècades i que va traslladar la ciència al gran públic. En definitiva, un viatge apassionant que pots veure en Netflix.

Imatge de dues persones d'esquena assegudes al sofà mirant la televisió
Podràs veure qualsevol d'aquestes minisèries d'una tirada.   | Getty Images

7. Fargo

Fargo és una sèrie amb personalitat pròpia, una producció policíaca amb notes d'humor negre basada en la pel·lícula amb el mateix nom. Malgrat el paral·lelisme, la minisèrie no és una còpia exacta de l'obra dels germans Coen, però repeteix alguns elements marca de la casa com ara l'ambient de violència o els girs de guió. Per descomptat, ha estat guanyadora d'un Emmy a la millor minisèrie. Pots veure totes les temporades en HBO.