Imatge d'una sortida de sol a Cardedeu, Vallès Oriental

Petits canvis en un dimecres de temps força tranquil

Al matí hi haurà núvols arreu i plourà a punts de Ponent, especialment al vessant sud del Pirineu de Lleida. No obstant, el sol s’imposarà en general a partir de migdia

A la resta del territori no s’esperen precipitacions, sense descartar algun plugim o ruixat molt feble i aïllat a l’interior o sud de Tarragona al matí. On més al marge quedaran d’aquesta situació serà al nord-est. A partir de migdia, la nuvolositat anirà clarament a la baixa i s’imposarà el sol en conjunt, si bé quedaran restes de núvols a Ponent i la zona de l’Ebre.

Les temperatures pujaran una mica de dia. Tot plegat després d’un dimarts força tranquil però que s’ha llevat encara amb algunes restes de precipitació de les pluges que, sobretot durant el vespre i nit de dilluns, van regar tot el país deixant de forma puntual fins a 60 l/m2 i una nova nevada al Pirineu.

Ambient menys fred a migdia

Pel que fa a les temperatures, les màximes pujaran una mica en comparació a dimarts i es mouran en general entre els 12º i 17º amb un ambient fresc en conjunt, més fred a zones de muntanya i nord de la Catalunya Central. No obstant, a punts de la costa es poden enfilar fins pràcticament els 19º amb una sensació molt agradable.

Si ens fixem amb les mínimes, es mantindran similars o baixaran una mica més respecte la nit anterior. La majoria es mouran entre els 3º i els 8º amb fred, mentre que a la costa es situaran entre els 6º i els 11º. Les glaçades es mantindran en algunes valls del Pirineu i a les cotes altes, on es baixarà dels 0º.

Més pluges a partir de dijous i estiuet el cap de setmana

Pel que fa a la previsió de cara a la resta de la setmana, sembla que entre dijous a la tarda i divendres ens creuarà un altre front una mica més actiu que el de dimecres a la matinada que portarà una nova tongada de pluges a pràcticament tot arreu. No obstant, no s’esperen grans quantitats d’aigua i tot plegat serà història el cap de setmana, quan tindrem una clara pujada de temperatures coincidint amb el popular estiuet de Sant Martí.