Dijous primaveral a Vallgorguina

Petits canvis en el temps d’un divendres força assolellat

L’arribada d’un front desgastat portarà més intervals de núvols al matí que no impediran que el sol domini en conjunt. Nuvolades de tarda amb alguns xàfecs al nord-est

Aquest divendres ens torna a creuar un petit front atlàntic força desgastat que gairebé no notarem. En general, creuaran bandes de núvols de matinada i al matí per tot arreu que no impediran que la jornada sigui força assolellada en general. No obstant, a la tarda hi haurà alguns xàfecs al nord-est  com ja ha passat aquest dijous, quan han caigut entre 1 i 3 litres a punts de l'Alt Empordà o al Ripollès. Temperatures sense grans canvis o un pel més baixes. 

Pel que fa a l’estat del cel, apart del pas d’intervals de núvols per tot Catalunya amb domini de l’ambient assolellat, hi haurà més núvols al nord-est que agafaran més empenta de cara a la tarda amb alguns xàfecs dispersos, sobretot a l’interior de Girona. També creixeran nuvolades inofensives al prelitoral, i hi haurà més núvols al Pirineu, especialment a la cara nord, on ja al matí poden caure ruixats febles.

Dijous primaveral a Vallgorguina
El temps serà primaveral els propers dies | Arnald Pons

 

Temperatures semblants o una mica més baixes

Si ens fixem en les temperatures, les màximes es mantindran força similars, puntualment una mica més baixes, i la majoria de valors es mouran entre els 15º i 20º, tot i que quedaran per sota a la zona del Pirineu, on l’ambient serà una mica més hivernal. Suavitat al centre del dia a la resta del territori. A primera hora bufarà el mestral moderat a les comarques de Tarragona. 

Pel que fa a les mínimes, baixaran una mica en conjunt, si bé no experimentaran grans canvis a prop de la costa. La majoria de valors nocturns es mouran entre 1º i 6º a l’interior i punts del prelitoral,  sense descartar glaçades en fondalades del nord de la Catalunya Central i també al Pirineu. Entre 5º i 10º, puntualment més altes, a la costa. 

La calor primaveral torna el cap de setmana

Pel que fa a la previsió del cap de setmana, estarà marcada per la calor primaveral que tornarà a Catalunya, especialment diumenge, quan els termòmetres tocaran sostre amb màximes entre 20º i 25º. Sol en conjunt amb tan sols alguns intervals de núvols passatgers a l’espera que la setmana que ve hi hagi un transitori repunt de l’hivern.