Viatge

Les 80 coses que no t'has d'oblidar a la maleta si vas de viatge

Amb aquesta llista, no permetis que els nervis del viatge et facin oblidar el que necessites

La gran varietat de formes i de preus que tenim per a viatjar està facilitant que moltes persones, independentment de l'edat, ètnia i cultura, es puguin permetre aquesta aventura. De fet, més d'un estarà d'acord amb afirmar que el viatge comença des del moment en què s'adquireixen els bitllets. A partir de llavors, anar decidint què ficar o no a la maleta de viatge pot resultar decisiu per a no oblidar-ho més tard.

Com bé sabem, els preparatius són tant estressants com emocionants. És com si el cos s'estigués preparant per al que ve. Per tant,  sigui viatjar per qüestió de negocis o per plaer, aquest llistat de 80 coses que no pots oblidar ficar a la teva maleta pot ajudar-te a no deixar-te res.


Depenent de la teva destinació, la teva maleta canviarà


Abans de posar-nos amb la maleta, hem de contextualitzar el seu ús. Existeixen determinades variables que afectaran la llista que fem. Les més importants són:

Quantitat de dies


Evidentment, com més dies, més equipatge, però només fins a un cert punt. Hem de tenir en compte si podrem o no rentar la roba, quins objectes o aliments podem aconseguir allí, etc.

Si la butxaca ho permet, en moltes ocasions és millor portar el mínim possible  i obtenir el que necessitem quan arribem; sobretot quan viatgem amb avió i tenim dificultats per a cenyir-nos al pes límit.


Clima


Hem de tenir en compte també el clima del lloc on anem, tant el diürn com el nocturn, ja que en molts llocs, la variació pot ser molt elevada.

Un altre punt important és el dels desplaçaments. Per exemple, si visites Argentina, i tens pensat veure la zona nord i la zona sud, serà com trobar-te en dos llocs climàticament oposats. Altres vegades, també haurem de tenir en compte els llocs on estarem, com l'avió, on pot fer una mica de fred. 

Allotjament


No és el mateix acampar que allotjar-se en un hotel de 5 estrelles, això és lògic. Elements com tovalloles, sabons, assecadors de pèl o fins i tot paper higiènic estaran condicionats per les comoditats que tinguem a la nostra llar temporal.


Tipus de viatge


La diferència radical apareix quan prenem la decisió de si fer un viatge còmode, amb hotel en una gran metròpolis, o en contraposició, un viatge aventurer, amb motxilla a l'esquena i esperit nòmada. En alguns casos fins i tot, es pot combinar ambdues, tot i que això pot complicar la planificació de l'equipatge.

Destinació


Haurem de parar esment a diversos factors de la destinació: l'idioma, el tipus de cultura, la seguretat, el canvi de moneda (especialment si decidim canviar quan arribem), la quantitat de pluges, els mosquits o altres insectes, les malalties que hi hagi (per les vacunes), etc. També hem de tenir clar coses molt més generals com si és un lloc tropical, urbà, selvós...

80 coses que no poden faltar al teu equipatge

A la següent llista hi trobaràs el bàsic que la majoria de gent necessita. Ara bé, sabem que, per exemple, els bitllets, són elements obvis que hem de portar, però també sabem que de vegades, amb la tensió del moment, fins i tot el més bàsic es pot oblidar.


A més, la llista, no segueix cap mena d'ordre de preferència i pot variar per a cada persona. Els objectes estan pensats per a qualsevol mena de viatge. Recomanem que a partir d'aquesta informació, facis una llista personalitzada per a tu, afegint o traient coses que no  necessitis.

(El més bàsic)

 

1. Document d'identitat 


Depenent d'on visquis i d'on vagis pots haver-hi casos en què no necessitis el passaport. Consulta aquesta informació amb antelació.

2. Passaport


Un dels indispensables. Tingues-lo sempre localitzat acostumant-te a deixar-lo sempre al mateix lloc; un lloc segur però de fàcil accés per a tu.

3. Visat

Depenent de les característiques del teu viatge, hi ha la possibilitat que necessitis un visat per a poder viatjar.

4. Llibre de vacunes


Quan viatges a determinats països d'Àfrica o de Sud-amèrica, entre altres, és possible que necessitis portar el teu llibre de vacunes per a poder entrar i sortir del país. Per descomptat, el llibre de vacunes ha de demostrar que posseeixes les vacunes necessàries per a cada destinació.


5. Bitllets de viatge


Tant si vas amb vaixell, com amb avió o tren, necessitaràs els bitllets per a poder embarcar. Si els portes en versió digital en algun dispositiu electrònic, assegura't que en el lloc d'origen no és necessari presentar una còpia en paper.

6. Telèfon mòbil


Potser en un futur els portem implantats sota la pell. Ara com ara, encara no.

Foto d'una persona jugant amb el mòbil.
Quan vagis de viatge, no t'oblidis el telèfon mòbil | Canva

7. Llistat de telèfons


Sobretot, si viatges sol, què passa si perds el telèfon mòbil o s'espatlla? Potser és convenient apuntar els telèfons per si necessites fer una trucada d'emergència i has perdut els teus contactes.

8. Carregador del mòbil


Tan vital gairebé com el mòbil. Recorda que potser no hi ha endolls allà on vagis i has de portar un carregador solar o eòlic.

9. Adaptador d'endoll


Comprova quin tipus de connexió utilitzen els endolls al teu país de destinació.

10. Diners en efectiu


Sigui en la moneda del teu país d'origen o de destinació, assegura't de portar prou diners fent una estimació per dies del que gastaràs (si és poc temps), o per setmanes/mesos (si és més temps).

11. Targetes de crèdit


En el cas de preferir el pagament amb targeta, recorda portar-les en un lloc segur.

12. Carnet de conduir


Si tens pensat llogar un vehicle, no l'oblidis.

13. Claus


Tant del teu vehicle (si el necessites d'anada o de tornada) com de la teva casa, per quan l'aventura hagi acabat.

14. Medicaments


Si pateixes alguna malaltia o patologia que requereixi medicació, sigui contínua o intermitent. En cas contrari, podria interessar-te portar algun medicament per si succeeix alguna cosa.

15. Targeta sanitària


Si disposes d'una targeta sanitària i d'una assegurança mèdica, assegura't de portar els documents necessaris per a poder rebre assistència en cas d'emergència.

16. Assegurances de viatge

Porta els documents que et permetin tramitar les assegurances en el cas que hagis contractat assegurances de viatge que cobreixin coses com pèrdua de maletes, cancel·lació de vol, etc.

17. Un llibre de lectura


Sí, per a molts no serà un element bàsic, però sé que per a més d'un ho serà. Sigui un llibre, una revista o qualsevol cosa que t'agradi llegir, deixa-la preparada.

Imatge d'un piló de diversos llibres oberts
Sigui un llibre, una revista o qualsevol cosa que t'agradi llegir, deixa-la preparada | Getty Images

18. Cadenats


Molta gent utilitza cadenats o fins i tot brides per a tancar les maletes. Si ets una d'aquestes persones, tingues-ho en compte. A més, el cadenat amb combinació numèrica evitarà complicacions amb les claus, però dependrà de la teva memòria. Una altra opció pot ser precintar la maleta a casa o a l'aeroport.

(Roba)

 

19. Jaqueta gruixuda


Si vas a llocs molt freds, triar bé un bon abric o plumífer és crucial.

20. Jaquetes


Siguin per a climes temperats o freds.

21. Banyador

Depenent de la destinació. Tot i que potser hi ha piscines climatitzades.

22. Roba interior


Mitjons, calçotets, calces, sostens... Encara que depenent de les teves expectatives potser hauries d'afegir una cosa més picant.

23. Camises i vestits


Per a anar més arreglat.

24. Capell


O qualsevol variant, com el barret, la gorra, la boina…

25. Guants


Tant si en portes per estil o per calidesa.

26. Orelleres


Per a viatjar a llocs especialment freds.

27. Dessuadores i jerseis


Per a climes freds.

28. Pantalons llargs


D'acord amb les teves necessitats.

29. Roba d'esport


Tant si faràs esport com si realitzaràs activitats físiques que requereixin comoditat, la roba d'esport és una aposta segura.

30. Bermudes


Per a climes més càlids.

31. Texans


Pantalons resistents i pràctics.

32. Roba de Gala


Moltes situacions requereixen complir unes expectatives. En els creuers per exemple, sempre sol haver-hi una nit de gala.

33. Corbates i corbatins


Per a complementar la roba de gala.

34. Xancletes


Per a anar a la piscina, a la platja, als balnearis, etc.

35. Sabates


Calçat que vagi d'acord amb la nostra roba de gala.

36. Sneakers


Sabatilles esportives adaptades a les nostres necessitats.

37. Botes


Si tens pensat fer senderisme o anar per terrenys menys urbans, potser unes botes específiques són millor elecció que unes sabatilles d'esport.

38. Joies i bijuteria


Des de rellotges fins a arracades. Tot allò que t'agradi portar.

(Estoig d'higiene)

39. Colònia/perfum


Compte amb el cristall i amb la capacitat si el portes a l'equipatge de mà viatjant amb avió.

40. Desodorant


Especialment important si tens pensat viatjar a llocs càlids.

41. Tovallola/es


En cas que no hi hagi a la destinació.

42. Sabó


La majoria d'hotels en tenen, però potser te'n  vols emportar un personal i específic.

43. Xampú


Mateixa situació que la del sabó. Tingues en compte que existeixen gels corporals que serveixen també com a xampú; podria ser una bona opció per a estalviar pes i espai.

44. Raspall de dents


Sempre un per persona, res de compartir, per qüestió d'higiene.

45. Pasta de dents


De vegades amb un petit tub n'hi ha prou.

46. Col·lutori


Per a una neteja no només de les dents, sinó també de la teva boca.

47. Fil dental


Si bé aconsellem no utilitzar-lo en excés per a evitar danys a les genives, el fil dental serà el teu aliat definitiu per a una neteja completa.

48. Fixadors de cabell


Com la laca, l'escuma o la gomina.

49. Fulles o màquina d'afaitar


Per a mantenir la teva barba ben arreglada.

50. Pinta


Sigui una pinta com a tal o un raspall.

51. Tallaungles i llimes


Per a tenir unes ungles ben boniques.

52. Maquillatge


Cadascú que triï què incloure d'aquesta gran categoria.

53. Cremes i desmaquillant


Per a la cura de la pell.

54. Depilació


Si tens pensat depilar-te alguna part del cos durant el teu viatge, assegura't de portar el necessari; ja sigui en format de fulles, cremes, bandes depilatòries, etc.

55. Paper higiènic


En cas que anem a llocs que no tinguin aquests luxes.

56. Mocadors


Per al dia a dia o per a una emergència.

57. Crema solar


Depenent de la teva pell i destinació, pot arribar a ser realment vital.

58. Repel·lent d'insectes


En determinats països és un element indispensable. No serveix només contra els mosquits, sinó que també és eficient contra insectes d'un altre tipus.

59. Hisops


També coneguts com a 'bastonets per a les oïdes'. Encara que des d'aquí desaconsellem el seu ús, com bé fan molts metges.

(Altres coses) 

60. Càmera de fotos


Si bé amb el telèfon mòbil n'hi haurà prou per a més d'un, disposar d'una bona càmera de fotos pot suposar la diferència entre tenir un bon record o tenir el record perfecte. Assegura't de portar tot el que necessites per a l'ús de la cambra (carregador, bateries, trípode…).

61. Lents de contacte/ulleres


Per si tens problemes de vista.

62. Melatonina


Aquest compost és recomanable per a combatre el jet-lag. Si t'ho prens, assegura't de fer-ho correctament. És especialment útil per a viatgers assidus de llargues distàncies.

63. Biodramina

Aquest fàrmac o qualsevol remei (natural o farmacològic) pot ser un element bàsic a la maleta per a persones que es maregen durant els viatges.

64. Música


Si necessites descarregar música abans de sortir, assegura't d'haver descarregat suficients cançons quan marxis.

65. Paraigua/impermeable


O potser prefereixes sentir la pluja caient sobre el teu cos. 

66. Ulleres de sol


Protegeix la teva vista allà on vagis.

67. Diccionari


Tant si és digital com si és en paper, et recomanem que en portis sempre un en cas que no coneguis l'idioma del país.

68. Guia de viatge

Pels seus mapes i per la informació que té, potser t'agradaria portar-ne una.

69. Bàscula de maletes


Molt important per a viatges amb avió.

70. Pal de selfie


Tant si viatges sol com si viatges amb més gent, aquest gadget pot ser tan útil com divertit.

71. Coixí de viatge


Per a evitar problemes cervicals.

72. Bosses de plàstic


Quan portis roba bruta pot ser útil per a separar-la dins de la teva maleta. A més, a una bossa de plàstic se li pot donar infinitat d'usos.

73. Navalla multiús


Sobretot per a viatges aventurers, una bona navalla és un dels elements imprescindibles de supervivència. 

74. Altaveu Bluetooth

Hi ha la possibilitat que vulguis donar un toc musical en algun moment al teu viatge i compartir el que escoltes.

75. Antifaç

Molta gent necessita foscor total per a dormir. Si és el teu cas, no te'l deixis a casa.

76. Taps


Igual que l'antifaç, potser el necessites per a descansar millor.

77. Planxa per al cabell


No és freqüent, però en alguns hotels en pots trobar.

78. Planxa portàtil


És normal que durant el viatge s'arrugui la roba, potser prefereixes portar amb tu una planxa per a solucionar-lo.

79. Penjadors


En molts hotels de gamma baixa o mitjana no tenen prou penjadors. Si portes roba que ha d'estar estesa, portar alguns penjadors pot ser molt útil.

80. Assecador de mà

Es pot usar tant per a eixugar-te el cabell com per a eixugar una mica de roba que acabes de rentar a mà.

*Aquesta pàgina s'ha traduït del castellà de la pàgina 'Carácter Urbano'