Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Personal sanitari en un centre d'El Vendrell aplaudint la feina dels companys el 31 de març de 2020

La xifra de l'esperança: gairebé 8.000 altes hospitalàries a Catalunya

Els experts coincideixen que ja hem arribat al pic de la corba de contagis

Personal sanitari en un centre d'El Vendrell aplaudint la feina dels companys el 31 de març de 2020
Els experts coincideixen que ja hem arribat al pic de la corba de contagis | Catalunya Diari

És innegable la magnitud de la crisi del coronavirus i la destrossa en forma de víctimes que està causant al país. Amb tot, és important analitzar el balanç diari per saber com evoluciona la pandèmia i, tot i que el ritme de morts i positius no defalleix, la xifra d'altes hospitalàries sembla que tampoc.

A Catalunya 7.849 persones han tornat a casa després d'estar ingressades per covid-19 i recuperar-se, des de l'inici del brot. En les últimes 24 hores, Salut ha comptabilitzat 932 altes, xifra que demostra estabilitat en la curació de la malaltia, tot i estar per sota del miler diari que s'ha estat registrant els últims dies.

A més, cal tenir en compte que parlem d'altes hospitalàries i, per tant, de pacients atesos pels serveis sanitaris, sense comptar totes aquelles persones que han patit el coronavirus a casa i s'han recuperat, sense fer-se el test ni acudir a metges o hospitals.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

El pic de la corba de contagis

En la mateixa línia, els experts coincideixen que ja hem arribat al pic de la corba de contagis. Sembla que la xifra de morts a Catalunya, tot i sobrepassar la barrera dels 2.000, es comença a estabilitzar: en les últimes 24 hores s'han registrat 242 víctimes, un altre balanç per sota del rècord més negre del passat dilluns, amb 262 morts. 

El director del Centre d'Emergències, Fernando Simón, explicava el passat cap de setmana que ja se sabia que les mesures anunciades permetrien anar controlant la transmissió i traslladava la preocupació a les UCI i la capacitat del sistema sanitari.