Imatge d'una sortida de sol al Montseny

Seguim amb l’hivern descafeïnat dissabte amb sol i ambient pre-primaveral

Les temperatures poden pujar una mica més amb boires matinals i el pas de núvols prims arreu. Diumenge toquen sostre els termòmetres amb alguns valors superiors als 20º

Aquest dissabte continuarem amb la monotonia de l’anticicló que està fent que aquests últims dies l’hivern sigui molt descafeïnat. El sol dominarà en general però estarà esmorteït sovint pel pas de núvols alts i prims arreu, mentre que les temperatures poden inclús pujar una mica més amb un ambient molt agradable al migdia, sobretot a prop de la costa.

A més del pas de bandes de núvols alts i prims per tot el país, que tornaran a fer que la sortida i la posta de sol siguin espectaculars i rogenques a molts punts, també hi haurà boires a l’interior, localment arribant a la costa,  tot i que poden ser menys extenses que les de les ultimes hores. Malgrat això, la visibilitat no serà bona en general a causa de boires, boirines i la contaminació estancada per l’anticicló. També hi haurà alguns núvols baixos a prop del litoral.

Temperatures molt agradables per l’època

Malgrat que ens trobem a pla hivern, les temperatures són més aviat pre-primaverals amb ambient força agradable en general al migdia, sobretot a prop de la costa. Aquest dissabte, els termòmetres poden inclús pujar una mica més i molts valors es mouran entre els 14º i 19º, localment pel damunt. Quedaran una mica més frenats a zones del Pirineu i també als llocs amb boira més duradora de l’interior.

Pel que fa a les mínimes, no experimentaran grans canvis i tornarem a tenir una altra nit amb un fred molt suportable. De fet, les glaçades seran locals a l’interior i més extenses a les valls del Pirineu, tot i que no s’arribarà als -4º o -5º a pràcticament enlloc. La majoria de valors es mouran entre els 0º i 5º, més alts a la costa.

Els termòmetres toquen sostre diumenge

De cara a diumenge, el vent de garbí i Ponent es reforçarà amb algun cop fort al litoral, nord-est i zones elevades del país. Això farà disparar una mica més els termòmetres, que tocaran sostre i poden superar lleugerament els 20º, especialment a Girona. Seguiran creuant núvols alts i prims, més espessos al matí, i a la tarda arribarà un front que portarà xàfecs febles al Pirineu que al tard poden arribar al nord-est.