Els Mossos alerten d’una estafa relacionada amb els bancs

Els delinqüents es fan passar per sedes bancàries i demanen les credencials dels clients per internet

Els estafadors demanen a l'usuari les seves dades personals com si fossin sedes bancàries | Cedida

Els Mossos d’Esquadra han alertat d’una nova estafa per correu electrònic, en aquest cas els afectats són els bancs i les companyies de subministrament de serveis. Els agents alerten que si l’usuari rep al correu electrònic un missatge del seu banc o una de les companyies de subministrament de serveis demanant les seves credencials aquell correu és fals. D’aquesta manera els delinqüents es fan amb les dades personals de l’afectat.

Al missatge rebut per, per exemple, companyies bancàries, es comunica a l’usuari que amb l’inici del nou any 2019 els servidors de processos bancaris han sigut actualitzats, però demanen les dades per poder-les implantar a la nova plataforma degut «a la quantitat d’usuaris que utilitzen internet com a mètode de pagament segur».

Seguidament se li demani a l’usuari que verifiqui «immediatament» les dades de la seva compta per evitar «qualsevol possible anomalia en el seu compte o futura pèrdua de dades». Finalment demana a l’usuari que premi a «restaurar el meu compte» per obrir la pàgina web i restaura les dades en qüestió.

Que fer en cas d’estar afectat

Un cop l’usuari ha estat afectat, l’Oficina de Seguretat de l’Internauta alerta que els passos a seguir són: vigilar periòdicament quina informació teva circula per Internet per detectar si hi són les teves dades personals i en cas que així sigui cal seguir les pautes de l’Agencia Espanyola de Protecció de Dades per fer ús dels drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició que ofereixen.

A més, si s’han proporcionat dades bancàries, cal contactar directament amb el banc per prendre les mesures de seguretat corresponents, evitant que se’t realitzin càrrecs addicionals. I en cas de dubte es pot contactar amb els organismes implicats, en aquest cas seria contactar amb el banc o la companyia de subministrament de serveis pertenyent per saber si és o no una estafa.


Comentaris

envia el comentari