Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del greu tsunami de l'any 2011 al Japó

El Japó tem un imminent tsunami per la llegenda d’un peix

L’aparició de diversos peixos rem a les costes japoneses fan pensar el pitjor, ja que sempre ha estat un presagi d’aquest fenomen. L’any 2011 la seva presència va precedir el mortal tsunami
Imatge del greu tsunami de l'any 2011 al Japó
Imatge del greu tsunami de l'any 2011 al Japó | Arxiu

 

El pànic s’està apoderant del Japó aquests dies a causa de la presència de diversos exemplars de peixos rem morts  a les platges del país nipó. I és que segons una llegenda japonesa, aquestes terribles aparicions sempre han estat un mal presagi, ja que anuncien terratrèmols i tsunamis. 

Segons la llegenda, aquest peix ossi, el més gran del món, rep el nom del ‘Missatger del Palau del Déu del Mar’, ja que seria l’encarregat d’anunciar les grans desgràcies que han d’arribar al Japó des del mar. Malgrat que no hi hagi estudis científics que corroborin aquesta teoria i que es tracti més aviat d’històries populars, el cert és que, poc abans que tingués lloc el destructiu i mortal tsunami de l’any 2011  que va acabar amb la vida de 20.000 persones, diversos exemplars morts d’aquest tipus de peix van aparèixer a les platgesnipones. Un fet que va donar encara més pes a la llegenda.

Imatge d'un dels exemplars de peix rem trobats aquests dies morts a les platges del Japó | tWITTER

 

Teories científiques per desmuntar la llegenda d’aquest gran peix

El peix rem, el més gran del món entre tots els peixos ossis, pot fer entre tres i onze metres de llarg, mentre que pot arribar a pesa prop de 200 quilos. Acostuma a viure a les profunditats marines, concretament, entre els 200 i els 1.000 metres sota el nivell del mar, raó per la qual la seva presència a les costes és ben estranya.

Malgrat que la llegenda i esdeveniments recents apunten al mal presagi de veure peixos rem a les platges, els científics intenten desmuntar aquesta teoria popular amb dades verídiques.  Una de les que es sostenen més gira al voltant de l’escalfament global, ja que l’augment de la temperatura marina podria provocar la mort d’aquesta espècie. 

També es creu que petits canvis molt lleugers a l’escorça terrestre del fons marí abans d’un terratrèmol podrien provocar que els corrents estiguin més mogutsdel normal i expulsin aquests peixos cap a la superfície, cos que lligaria amb la llegenda popular. No obstant, també podria ser que aquests exemplars es perdessin perseguint altres peixos per alimentar-se.