El 6 d'octubre, l'Institut Jaume Huguet de Valls, Antiga Escola del Treball, va fer 95 anys. Per celebrar-ho, l'endemà dilluns, el claustre de professorat va fer un breu i senzill acte commemoratiu a l'hora del pati.
El seu director, Josep M. Soler, juntament amb la professora amb més antiguitat al centre, Lluïsa Barbarà, van descobrir la placa del 95è aniversari, dissenyada pel professor Jesús Moreno.
Abans del pati, la commemoració s'havia fet extensiva a tot l'alumnat del centre: van llegir un text que recollia breument la història de l'Institut i van gaudir d'un petit refrigeri.
L'Institut Jaume Huguet és el centre més gran de la ciutat i de la comarca. Compta amb un centenar de professors, uns 1.150 alumnes i un ventall d'estudis considerable: Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Programes de Formació i Inserció i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior.
Ja des de l'ESO, l'alumnat de l'Institut pot preparar-se per a la universitat cursant el Batxillerat de les modalitats de ciències i tecnologia i d'humanitats i ciències socials.
En Formació Professional el centre ofereix quinze cicles formatius, entre grau mitjà i grau superior, dels sectors d'Electricitat, Fabricació Mecànica, Robòtica, Mecatrònica, Informàtica, Sanitat, Esports, Finances i Comerç, que amb una alta inserció laboral, superior a la mitjana catalana, obren la porta del món laboral o permeten al seu alumnat seguir estudiant.
Els inicis del centre
Per trobar l’inici de l’institut ens hem de remuntar a l'any 1923 quan tres joves vallencs, Rafael Morlà, Artemi Plana i Rafael Solé es van plantejar el problema que suposava la manca d'una formació cultural i professional a la ciutat. D'aquí va sorgir la idea de crear una Escola de Treball, semblant a la que ja funcionava a Barcelona.
La primavera de l'any següent, tres il·lustres vallencs −Francesc Ballester, Cèsar Martinell i Josep Sabaté− es van interessar pel projecte i van organitzar un seguit de conferències de sensibilització. Aquell mateix estiu, es va designar el primer patronat i l'Ajuntament subvencionava el projecte i va cedir l'edifici del Carme per poder posar en marxa l'Escola.
El 6 d'octubre de 1924, a les vuit del vespre, va tenir lloc la inauguració oficial del primer curs de la que ja era coneguda com a Escola Professional, amb la presència dels primers cent cinquanta alumnes.
Malgrat que la col·laboració de la ciutat en el projecte era molt important, les dificultats econòmiques eren evidents. Aleshores va aparèixer en escena el senyor Ramon Barbat i Miracle, el qual va donar l'impuls definitiu perquè l'Escola de Valls s'acollís a l'Estatut de la Formació Professional de l'any 1924. D'aquesta manera, l'any 1928 es va transformar en Escola del Treball.