Abacus rectifica i treu del seu catàleg una polèmica disfressa de bombera

A diferència del model per nens, el model per nenes no duu pantalons i deixa veure totes les cames

A pocs dies perquè arribi Carnestoltes, una nova polèmica ha arribat a les xarxes per una disfressa que ha estat definida com a sexista. Concretament, es tractava d'un vestit de bombera que la botiga Abacus recollia en el seu catàleg, el qual, a diferència d'un altre dirigit per nens, no incorporava pantalons deixant al descobert bona part de la cama.  

Les crítiques no s'han trigat des de comptes com Bombers per la República on es definia la disfressa com «un insult a la nostra professió, una manca de respecte i un menyspreu per a totes les dones».

Rectificació de l'empresa

La denúncia feta per aquest col·lectiu s'ha estès ràpidament per les xarxes obligant la cooperativa catalana a emetre un comunicat al respecte on confirmava la retirada de la disfressa del seu catàleg. «Demanem disculpes a tothom que hem ofès», i es reafirmaven en la seva defensa de «el joc lliure, no sexista i sense estereotips».  

No és l'únic exemple

Aquest no és un cas únic de disfressa de bombera sexista, segons recollia el compte de Twitter abans esmentat. Feien arribar la mateixa queixa als hipermercats Carrefour, per una disfressa del seu catàleg en línia, en aquest cas per dones adultes, sense pantalons i amb una indumentària molt poc pròpia per exercir aquesta feina.  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari