Farmacia

Abaixen el preu de gairebé 1.300 medicaments

A partir de demà alguns productes patiran reducció de preu de fins a un 80%

Demà divendres, 1 de novembre, abaixaran els preus de 1.290 medicaments  a conseqüència de l'entrada en vigor de l'Ordre de Preus de Referència de 2019, publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el passat 13 de setembre.

Segons càlculs del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, que han sigut acordats pel Consell General de Col·legis Farmacèutics, es reduirà la factura pública de medicaments en més de 39 milions d'euros.

Alguns es redueixen fins a un 80%

Destaquen alguns fàrmacs que han patit baixades de  fins a un 80% com antiinflamatoris, antiglaucomatosos, analgèsics opioides o antipsicòtics. A més, també abaixen el preu de principis actius com l'ibuprofèn, fàrmacs per l'asma com el salbutamol, antidepressius com la duloxetina, anticonceptius orals o medicaments antipsicòtics.

«Aquesta baixada de preus se suma a la que es va aplicar al gener, i als ajustos que es produeixen mensualment, un desgast progressiu que està impactant sobre les més de 22.000 farmàcies, especialment les més petites i rurals», ha dit el president del Consell General de Farmacèutics, Jesús Aguilar. A més, afegeix que les farmàcies porten «més de dues dècades contribuint a la sostenibilitat del sistema sanitari».

Afegeix que ara han de treballar «l'estabilitat i certitud» que els permeti avançar en els treballs que estan duent a terme per oferir un servei sanitari «més assistencial».  «Aquesta necessària estabilitat per a la Farmàcia ha de facilitar també l'accés equitatiu dels ciutadans a tots els medicaments des de les farmàcies comunitàries, sempre que les seves condicions d'ús ho permetin, evitant així posar obstacles a la continuïtat dels tractaments», ha assegurat Aguilar.

  

Des del dia que es va publicar aquesta ordre el passat 19 de setembre i fins al pròxim 1 de novembre, les farmàcies han estat distribuint les existències disponibles al preu anterior. Amb l'entrada dels nous preus,  les farmàcies dispensaran a preu rebaixat, assumint la diferència de les existències que fins i tot tinguin en estoc.

També et pot interessar...