El CZFB vol posicionar Barcelona com a epicentre de l'economia 4.0 a Europa

L''Industry From Needs to Solutions ha premiat el 3DFactory Incubator, la primera incubadora europea d'impressió en alta tecnologia 3D

El CZFB vol posicionar Barcelona com a epicentre de l'economia 4.0 a Europa
Premiats de l'Industry From Needs to Solucions celebrat a Barcelona | cedida
 

Un dels objectius del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) és donar suport tecnològic a la indústria 4.0. Així ho va manifestar el Delegat Especial de l'Estat en el CZFB, Pere Navarro, en el marc de l'Industry From Needs to Solutions, on s'ha presentat el 3DFactory Incubator i el projecte DFactory 4.0. L'objectiu del projecte, liderat pel CZFB i la Fundació LEITAT, és posicionar Barcelona com a epicentre de l'economia 4.0 a Europa. El projecte compta amb una inversió d'uns cent milions d'euros. 

La 4a edició de l'Industry From Needs to Solutions, que avui celebra la seva jornada de clausura, ha premit el 3D Factory Incubator com a iniciativa pionera d'èxit en el terreny de la impressió en alta tecnologia 3D. Aquest premi mostra la important rellevància d'aquest projecte, que és le primer d'aquestes característiques a Europa. «La incubació de projectes és una comesa que té una fi multiplicadora de les iniciatives innovadores, que busca fer major i més forta al nostre teixit productiu», ha afirmat Pere Navarro. 

Més de 20 projectes que aposten per la impressió 3D

Els projectes d'impressió 3D comencen en el 3DFactory Incubator, la primera incubadora europea de tecnologia avançada i que acull les iniciatives més prometedores d'impressió en 3D. Ocupa un espai de 600 metres quadrats dins de la seu del CZFB i recull un total de 26 projectes que aposten per la impressió 3D.

Les empreses incubades que formen part del projecte són 3Digital Factory, 3YourMind, A-Natom, Additi·on, Airmony, Arboleda Intelligence, BCN3Dceramics, BETWEEN Technology, Dow Chemicals, Drukatt, Fluidra, Formbytes, Innovadomains, Intech 3D, Liq Eyewear, Mi pequeña fábrica, Mondenel, NEST iON, Odiseimusic, Origen Studio, Pensamientos sólidos, Podotec, Pursang, Transcoma y WECOBOTS by Wetron.

El 3DFactory Incubator ofereix a aquestes startups i PIMEs serveis tecnològics, d'innovació, de producció de peces impreses en 3D, de suport en la comercialització i internacionalització dels projectes i de certificació, validació i testing. En definitiva, tot el suport necessari per a fer el salt tecnològic que han d'afrontar en el 3D. L'objectiu és que en els pròxims cinc anys el nombre d'empreses que hagin augmentat la seva aposta tecnològica i industrial arribi a cent gràcies a aquesta iniciativa. 

El DFactory 4.0, un projecte encara més ambiciós

El DFactory 4.0 és un espai de 100.000 metres quadrats, situat a la Zona Franca, que reunirà les empreses i tecnologies més capdavanteres protagonistes de la revolució 4.0, que conviuran i treballaran per al desenvolupament i la creació de nous productes concordes a les últimes tendències. Amb aquest centre, el CZFB i la Fundació LEITAT esperen posicionar Barcelona com Hub d'Innovació a Europa. 

La primera fase del projecte comptarà amb 17.000 metres quadrats d'espais d'oficina, laboratoris d'alta tecnologia i espais d'incubació per a atreure companyies innovadores, talent i inversió.


Comentaris

envia el comentari