Imatge d'arxiu d'un menor d'edat

Abandonen el seu fill de 2 anys en una botiga amb una nota: es busca als pares

El petit es troba ara sota la custòdia dels Serveis de Protecció Infantil

Avui ens hem despertat amb una notícia que ens ha commocionat i és que uns pares han abandonat el seu fill de només 2 anys. Ho han fet en una botiga als Estats Units, deixant el menor acompanyat d'una nota. 

Aquesta circumstància ha propiciat que la policia es trobi en aquests moments realitzant les pertinents indagacions per poder descobrir la identitat dels progenitors de la petita.

On i com han abandonat el petit?

Els fets han tingut lloc a la localitat de Southaven, a l'estat de Mississipí, deixant tothom sorprès i commocionat a parts iguals. L'abandonament tenia lloc concretament aquest dilluns. Segons sembla, prop de les 9.40 hores, un home i una dona van arribar en un vehicle atrotinat a la botiga Southaven Goodwill Store, situada al Stateline Road East.

Com les càmeres de seguretat han pogut captar, d'aquest cotxe en va baixar un adult, de la mà d'un petit, per dirigir-se cap al citat establiment. L'home vestia uns pantalons esportius de color negre, sabatilles esportives, mascareta i barret vaquer.

D'aquesta manera, l'home va procedir a deixar abandonat el petit de només 2 anys, que portava sabatilles esportives vermelles, pantalons de xandall gris, samarreta i dessuadora. En concret, el va deixar amb una mica de menjar, una bossa amb una muda de roba i una nota. Aquesta, escrita en una tovalloleta de paper, deia això: «Nen abandonat... No s'ha identificat cap número de telèfon de la mare».

La policia assumeix el cas

Segons han publicat diversos mitjans locals, l'adult hauria abandonat el menor just al costat d'un dependent de la botiga. I ho feia dient-li a l'empleat: «La mare de l'infant no el pot cuidar». Després de pronunciar aquestes paraules, va marxar del lloc.

Com no podia ser d'altra manera, el dependent va avisar la policia i es va encarregar del petit fins que els agents va arribar al lloc. El treballador va estar donant-li menjar i intentant que entrés en calor, perquè la roba que portava no era adequada pel fred que feia. El nen, afortunadament, durant aquella estona no es va adonar del que realment estava passant i va estar somrient i jugant amb tranquil·litat.

Quan els agents van arribar a la botiga, van intentar obtenir informació del menor, però l'únic que van aconseguir va ser que els digués, amb els seus dits, els anys que tenia: dos.

A hores d'ara, el cas està obert i s'estan realitzant les indagacions necessàries per intentar trobar als pares del petit. Aquest, per la seva banda, es troba sota la custòdia del Departament Estatal de Serveis de Protecció Infantil.

Així mateix, s'ha donat a conèixer públicament el rostre de l'infant. S'ha fet perquè, almenys, algun familiar pugui veure-ho i fer-se càrrec d'ell o desvetllar la identitat dels seus progenitors. Les últimes notícies al respecte, de fet, són que ja hi hauria una persona detinguda pel cas, segons '20 minutos'.

Altres casos recents d'abandonament

Encara que ens pugui semblar increïble, els abandonaments de nadons i nens són més freqüents del que podem imaginar. En aquests últims dies s'han produït més casos de característiques similars.

Bona mostra d'això és el cas d'una dona, que ha deixat el seu nadó acabat de néixer en un hospital de Palerm en descobrir que tenia coronavirus. Això sense passar per alt que, al començament de desembre, una dona d'Elx (Alacant) també va abandonar al seu petit de només 2 anys. En concret, el va deixar sol en un pati de llums i sota la pluja. I així va estar durant una hora fins que els seus plors van alertar els veïns, que van avisar la policia.