Abandonen un menor de 3 anys i la seva mascota en un cementiri en ple Nadal

La mare del menor seria la principal responsable

Imatge d'arxiu d'un menor d'edat
La mare del menor seria la principal responsable | UNSPLASH

Tony, un nen de només 3 anys, i el seu gos van ser abandonats al cementiri Hope Memorial Gardens de la localitat de Hinckley, a l'estat d'Ohio (Estats Units), dos dies abans de Nadal. Un testimoni que va veure com deixaven al menor va trucar a la policia. Segons el relat d'un veí, un vehicle blau va parar davant de la necròpolis i la persona que conduïa va fer baixar del cotxe el nen i la seva mascota per després fugir a tota velocitat.

El nen i el gos van córrer durant un tram rere el turisme, però en veure que seguia circulant van desistir. Quan els agents van arribar al lloc dels fets, l'infant va informar que es deia Tony. El menor va ser traslladat a una casa d'acollida fins que la investigació esclareixi els fets.

Malgrat que Tony només va poder identificar als seus pares pel nom de pila, les autoritats van poder localitzar al pare, que va dir que el petit estava sota custòdia de la seva mare quan va ser abandonat.

La mare de Tony, el «centre» de la investigació

El cap de departament de policia de Hinckley, David Centner, va explicar en una publicació a Facebook que la investigació seguia oberta i que el «centre» de tot era la mare. Tot i això, va assenyalar que no donaria el seu nom fins que la dona fos «acusada formalment» perquè de moment no s'han presentat càrrecs contra ningú.

La progenitora de la menor «actualment es troba sota responsabilitat d'un centre mèdic local» i les autoritats americanes estan treballant «amb la directora de dret municipal sobre els càrrecs que s'imputen a la seva alliberació». D'altra banda, va destacar que Tony i la seva mascota tornaven a estar a càrrec del seu pare.

«M'agradaria actualitzar el cas del nostre petit amic, Tony. Aquesta setmana ha estat posat novament a càrrec del seu pare i es va reunir amb el seu gos». «He parlat amb el pare aquest matí i ha expressat el seu agraïment a tots per la generositat i va dir que Tony ho està fent molt bé», va explicar David Centner, cap de la policia de Hinckley.

A més, va esclarir que el progenitor del menor no havia tingut res a veure amb l'abandonament. «Vull explicar que el pare no va estar involucrat de cap manera amb aquest incident i ha estat extremadament cooperatiu amb la policia i els Serveis Socials».

Pluja de regals per a Tony

Tota la comunitat es va bolcar amb el menor i després de conèixer el terrible succés, van decidir enviar desenes de regals per al petit. «Estem realment commoguts per la resposta no només a nivell local sinó de tot el nostre gran país! No podem agrair suficientment a cada u de vostès el seu amor i suport. Aquesta efusió és el que fa que Hinckley i les comunitats del voltant siguin el millor lloc per viure i treballar!».

Després d'actualitzar el cas de Tony el passat 31 de desembre, la policia va tornar a agrair tot el suport que va rebre el petit i l'entrega de regals. «M'agradaria agrair a tots la seva amabilitat en comprar regals de Nadal a Tony i els seus oferiments per acollir-lo i adoptar-lo», assenyala David Centner en un comunicat.

«Tots sou persones increïbles i tenim una comunitat molt gran aquí a Hinckley, tot el comtat de Medina i més enllà». «Respecte a l'arribada dels regals, trucades telefòniques, correus electrònics i publicacions mostrant la seva preocupació i suport cap a Tony, se'ns ha complicat respondre a tothom».

Va rebre tal quantitat de regals que inclòs van haver de demanar que no enviessin més: «Volem demanar que no s'entreguin més regals al departament de policia. Si tens la benedicció d'ajudar, comprova-ho amb les teves comunitats locals perquè sempre s'han d'omplir. Ens sentim verdaderament honrats per la resposta no només a nivell local sinó de tot el nostre gran país!».


Comentaris

envia el comentari