El president de Vox, Santiago Abascal, assegut al costat del cap de llista a Catalunya

Abascal, convidat de luxe a la llotja del Bernabéu

El líder de VOX és un seguidor confés dels blancs malgrat haver nascut a la capital biscaïna

La ressaca del Clàssic segueix cercant analgèsic en el Bernabéu. Ahir els de Zidane van repetir resultat davant l'Athletic de Bilbao, evocant el malestar viscut la setmana passada contra el FC Barcelona. Qui va compartir —a més— aquest sentiment va ser Santiago Abascal, el líder de VOX, que va veure l'últim partit d'aquest 2019 des de la llotja de jugadors del Madrid. La seva presència va sorprendre, ja que la zona és exclusiva per a jugadors no convocats i convidats de membres de la plantilla.

Abascal és un seguidor confés i a ultrança del Reial Madrid. Malgrat haver nascut a Bilbao, mai ha simpatitzat massa amb l'Athletic per convicció i política; de fet, en antigues declaracions a 'Marca', va assegurar que «des de nen» ha vist «com alguns clubs s'han convertit en eines polítiques contra Espanya», un fet que lamenta «profundament». «Jo sempre vaig tenir afinitat per la selecció espanyola. I els que m'atacaven per anar al col·legi amb el meu uniforme de la selecció en els anys vuitanta eren sobretot els seguidors de l'Athletic», va relatar el dirigent.

«És molt lleig quan la política es barreja amb l'esport»

«Compartiria la política de fitxatges de l'Athletic si només juguessin futbolistes biscaïns. Per què només jugadors bascos, inclosos navarresos i francesos, i no de la resta d'Espanya? Hi ha un component etnicista i polític que jo no puc assumir. O fins i tot la Reial Societat, que feia una altra cosa. Ara no sé com és, però va haver-hi uns anys en què només fitxava jugadors bascos i estrangers, però no espanyols. Jo no sé si ha modificat ja aquesta política», va concloure Abascal lamentant el seu sentiment de rebuig a l'equip de la seva ciutat natal.

També et pot interessar...