L’entrenador de l’Espanyol va pagar 30.000 euros a trama d’extorsió d’una web de contactes

Hi ha més de 4.000 víctimes en un total de 23 províncies del país

Abelardo Fernández, entrenador del Real Club Esportiu Espanyol i exjugador del FC Barcelona, va pagar la quantitat de 30.000 euros a una xarxa d’extorsió a usuaris que trucaven a una web de contactes, després de rebre diverses amenaces telefòniques d’un home.

L’asturià, també exjugador de l’Alavés i Sporting de Gijón, va abonar aquesta quantitat de diners en quatre transferències: el mateix número de vegades que van trucar-li amb amenaces a la seva família, segons explica el sumari del cas, conegut com a ‘Sextorsion’, que instrueix el Jutjat d’Instrucció número 3 de Teruel. El secret de sumari ja ha estat aixecat, segons informa el mitjà ‘Heraldo de Aragón’.

Sis grups diferents però connectats entre ells

La trama, que ha deixat víctimes per tota Espanya, estava organitzada en sis grups diferents, connectat entre si mateixos, i amb un nucli principal situat a la Comunitat Valenciana. Les primeres denúncies van sorgir a la província de Teruel.

Dues persones, Massinisa F., àlies Erik, i Ismael B., àlies Salva, exercien com a caps del grup. Ara mateix ambdós es troben a presó. Segons publica ‘Diario de Teruel’, les extorsions s'havien realitzat des de 2016.  El grup encapçelat per Erik amenaçava i extorsionava les víctimes que ingressaven diners a comptes que prestaven a altres persones a canvi d’una remuneració.

Més de 4.000 afectats a tot el país

El grup de Salva extorsionava amb un altre equip organitzat amb les seves pròpies «mules» per aconseguir els diners i unes altres tres persones blanquejaven aquestes quantitats, entre els quals figura en el sumari el jugador del Levante, Toño García, detingut en febrer de 2019 i que va estar a presó provisional durant un mes per després ser posat en llibertat.

Entre els diferents grups hi hauria també un altre dedicat a l’estafa i falsedat documental de xecs bancaris. Davant l’elevat nombre d’afectats a tot el país, que podria arribar als 4.000, el titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Teruel ha plantat al Tribunal Suprem una qüestió de competència jurisdiccional perquè el cas sigui portat per l’Audiència Nacional.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari