Abertis compra un dels operadors principals de les autopistes mexicanes

La corporació dona un pas més en la seva estratègia d'internacionalització i aterra a Llatinoamèrica

Abertis ha comprat un dels majors operadors d'autopistes a Mèxic | Cedida

Abertis ha anunciat aquest divendres la compra de participacions de la Red de Carreteras de Occidente (RCO), un dels majors operadors d'autopistes de Mèxic. La corporació s'ha aliat amb el fons sobirà de Singapur per adquirir el 70% de participacions que fins ara posseïa el fons Goldman Sachs Infraestructure Partners (GSIP). El grup controlat per ACS i Atlantia ha fet un pas endavant en la seva estratègia d'internacionalització i aterrarà per primera vegada a Llatinoamèrica.

L'acord contempla que Abertis gestioni el 50,1% de les accions i el fons singapurès, el 19,9% restant. Per aquesta operació, que ara ha de ser aprovada per les autoritats reguladores, Abertis pagarà prop de 1.500 milions d'euros. L'operadora té un valor total aproximat de 5.000 milions d'euros.

Abertis aposta pel futur

El 30% de RCO està actualment en mans d'inversors i gestores de fons de pensions mexicanes. L'operació es tancarà el primer semestre de 2020 mitjançant una oferta pública d'adquisició (OPA). L'operadora mexicana controla totalment cinc concessionàries i gestiona un total de vuit vies que sumen 876 quilòmetres de longitud.

  

perspectives de futur sòlides

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari