Abertis i sindicats arriben a un acord per reduir els treballadors afectats per l'ERO

Inicialment estava previst acomiadar 160 persones

Cotxes circulant per una autopista catalana
Abertis i sindicats arriben a un acord per reduir el nombre de treballadors afectats per l'ERO | Cedida

Els sindicats i Abertis han arribat a un acord per reduir el nombre de treballadors afectats per l'últim expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat per l'empresa al juny. Segons ha avançat el mitjà 'Ara' i ha confirmat la concessionària a l'ACN, Abertis acomiadarà un total de 120 treballadors, 40 menys dels que inicialment havia previst la companyia. Tots els empleats afectats treballen per les filials d'Acesa, Invicat i Aucat –un centenar ho fan als peatges i els altres 20 a serveis centrals-.

L'acord al qual han arribat les dues parts han portat as sindicats a desconvocar les jornades de vaga que tenien previstes començar aquest diumenge 26 de juliol als peatges i que s'havien d'allargar durant els pròxims tres caps de setmana d'agost, de divendres a diumenge.

Una indemnització de 45 dies per any treballat

El pacte al qual han arribat empresa i treballadors contempla una indemnització de 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats per aquells empleats que es van incorporar a Abertis abans del 2012. D'altra banda, pels que van entrar 'a posteriori', s'ha acordat que la seva indemnització serà de 33 dies amb un màxim de 24 mensualitats. Inicialment, l'empresa oferia 30 dies de salari per any treballat fins a un màxim de 15 mensualitats per a tots els treballadors afectats.

Per altra banda, el personal que pugui acreditar que ha estat treballant de manera ininterrompuda durant un període d'entre cinc i deu anys percebrà 3.000 euros bruts. Pels que acumulin més de deu anys, aquesta quantitat s'elevarà a 6.000 euros. No obstant això, els que tinguin dret a una indemnització igual o superior a 110.000 euros per extinció de contracte, quedaran exclosos d'aquesta bonificació.

Abertis ja va presentar un ERO el passat mes de març que afectava 175 treballadors a Catalunya, la majoria personal de peatge, suport tècnic i administratiu i algun lloc puntual indirecte. Finalment, sindicats i empresa van tancar un acord per reduir l'expedient a 142 empleats. D'aquests, 98 eren d'Acesa, 29 d'Invicat i 15 d'Aucat.


Comentaris

envia el comentari