Ricky Rubio en una imatge d'arxiu

Última hora sobre l'estat de salut de Ricky Rubio, contagiat per coronavirus

El jugador s'ha absentant diversos dies dels entrenaments del seu equip

Ricky Rubio ha confirmat que ha patit la Covid-19 en les últimes setmanes, i que per aquest motiu havia estat absent  en els entrenaments del seu equip, el Phoenix Suns. En una roda de premsa, el base català ha informat que ja ha superat la malaltia i que s'ha reincorporat als entrenaments.

Per sort, Rubio podrà disputar els partits corresponents a la recta final de la temporada de l'NBA, que arrencaran el pròxim 30 de juliol i que es coneixen habitualment com  la «bombolla» d'Orlando.

El jugador de bàsquet ha comparegut en roda de premsa per explicar els motius reals de la seva absència, ja que fins ara se sabia que patia algun problema de salut però no s'havia confirmat concretament de què es tractava. Davant la pregunta dels periodistes, Rubio ha respost que «sí, ha estat la Covid».

Un altre dels seus companys, Aaron Baynes, també va donar positiu per la malaltia, que també podrà arribar a temps a disputar els últims partits de la temporada amb els seus companys d'equip.

Els Estats Units, el país més afectat del món pel coronavirus

Després que la pandèmia s'originés a la Xina, afectés països d'Àsia, i més tard arribés a Europa, els Estats Units es van convertir el passat mes de març en l'epicentre mundial de la pandèmia. Ara, quatre mesos després de començar a comptabilitzar les infeccions per milers, el país americà segueix rebent les fuetades de la malaltia, que mai va arribar a afluixar del tot, com sí que ha passat a la majoria de països europeus. 

Aquest dimecres, 22 de juliol, els Estats Units van superar la barrera dels quatre milions de persones contagiades per Covid, sent el país del món amb més infeccions i amb molta diferència respecte dels següents a la llista: el Brasil, amb 2,2 milions; i l'Índia, amb 1,2 milions de contagis. A més, el país nord-americà també és el país  amb més morts de tot el món, 146.183  segons el portal 'Worldometers'.

Des del març, l'evolució de la pandèmia va afectar especialment els estats de l'est, com ara Nova York, mentre que a la resta del país van aconseguir mantenir-lo a ratlla. Després d'unes setmanes de molta tensió al sistema sanitari, la corba de contagis va començar a baixar de forma lenta, però a finals del mes de maig, molts estats van decidir reobrir l'economia després de setmanes d'aïllament. 

Precisament, els estats que van decidir reobrir abans, són els que van protagonitzar un ràpid augment dels casos, i ara la situació als Estats Units s'ha tornat a descontrolar, amb un recompte d'entre 50.000 i 70.000 nous casos de Covid-19 cada dia, més que durant els mesos de març i l'abril.

De fet, Califòrnia  va superar aquest dimecres l'estat de Nova York com l'estat amb més contagis per coronavirus, tot i que en aquest últim la mortalitat segueix sent més alta.