Imatge dels carrers de Londres amb gent passejant

El país europeu que retirarà totes les restriccions contra la Covid d'aquí a 15 dies

El Regne Unit anunciarà l'etapa final de les noves mesures aquest dilluns

Boris Johnson, primer ministre del Regne Unit, aixecarà les restriccions de la Covid el pròxim 19 de juliol. Malgrat que l'augment de casos ha arribat al pic més alt des de principis d'any, Johnson anunciarà aquest dilluns l'aixecament de les mesures contra la pandèmia. Per al primer ministre s'ha d'aprendre a conviure amb el coronavirus, igual que passa amb la grip, segons revela el 'Daily Mail'.


Tot i que els científics adverteixen el contrari, el primer ministre britànic mantindrà el seu pla segons, 'The Guardian'. «Gràcies al reexirt desplegament del nostre programa de vacunació, estem avançant amb cautela en el nostre full de ruta», va afirmar Johnson. Tot i que afegeix que els ciutadans hauran de «gestionar amb cura» els perills que suposa la Covid-19.La roda de premsa està prevista per aquest dilluns a la tarda a Downing Street. El primer ministre britànic es basarà en les dades de vacunació per posar fi a les restriccions de mobilitat o reunió. Al Regne Unit el 86% dels adults han rebut com a mínim una dosi.

L'ús de la mascareta, opcional


A partir del dia 19 de juliol, l'ús de la mascareta serà voluntari en la majoria d'espais. Es permetrà que la població amb la pauta completa de vacunació pugui viatjar a països on els contagis siguin moderats i no serà necessari fer quarantena a la tornada. Aquestes persones vacunades no s'hauran d'aïllar en cas d'haver estat en contacte amb un positiu.Des de l'oposició, el partit Laborista ha recriminat a Boris Johnson que «deixar que els casos augmentin sense acció significa més pressió sobre el NHS (sistema nacional de salut), més malalties, interrupció de l'educació i el risc que sorgeixi una nova variant».El laborista Jonathan Ashworth, nomenat secretari de Salut en l'ombra pel mateix partit, reconeix que la població està «desesperada», fins i tot ell. Tot i això, creu el primer ministre haurà d'anunciar mesures per frenar l'augment de casos de la variant Delta.


Aquesta nova mutació de la Covid-19 ha fet augmentar el nombre casos al Regne Unit. Aquest diumenge s'han notificat 24.248 nous casos més enfront dels 15.945 del mateix dia a la setmana anterior. A més s'han sumat 15 morts al total, que ja supera els 128.000.