Cervesa en una barra de bar.

Resolen la gran pregunta: Es pot beure cervesa amb el colesterol alt?

Tot i que la cervesa amb alcohol mai no està recomanada, és possible que en algun moment t'hagis fet aquesta pregunta

T'agrada la cervesa? Si és així, i tens el nivell elevat de colesterol a la sang, és probable que en algun moment t'hagis fet la pregunta següent: És possible beure cervesa amb el colesterol alt?

Tot i que partim de la base que cap quantitat d'alcohol és saludable, i que sempre és recomanable no beure'n, intentarem resoldre el dubte. Però anem per parts. La cervesa és una beguda alcohòlica que, la majoria de vegades, i en la seva forma més tradicional, està feta d'aigua, malt, llúpol i llevat.

També, hi ha diversos tipus diferents de cervesa, de manera que cada un d'ells presenta un sabor diferent, que es veu afectat pel mètode de preparació, els ingredients utilitzats en la preparació i la quantitat d'alcohol.

Què és el colesterol alt?

El colesterol és una substància greixosa que el mateix cos produeix. És un material de construcció important i necessari per a les cèl·lules i essencial per al benestar del cos. Tot i això, un nivell de colesterol a la sang excessivament alt és perjudicial. En aquest cas, s'acumulen dipòsits de greix a les parets dels vasos sanguinis, cosa que inicia una cadena d'esdeveniments que malmet els vasos i els estreny amb el temps.

Foto de colesterol en un vas sanguini
El colesterol elevat pot ser un perill per a la nostra salut | GETTY IMAGES

Això pot fer que les artèries s'estrenyin i es bloquegin, cosa que dificulta encara més el pas de la sang i que aquesta arribi per tot el cos. Tot plegat augmenta considerablement el risc d'infart cerebral i de miocardi i pot provocar problemes cardíacs greus. Per això és important monitoritzar els nivells de colesterol, especialment si es pertany a un grup amb més risc de desenvolupar malalties cardiovasculars.

Podem beure cervesa tenint el colesterol elevat?

La veritat és que no es pot ni s'hauria de prendre cap alcohol en cap moment i etapa de la vida. Per què? Principalment per tots els efectes negatius que suposa, fins i tot en quantitats mínimes.

A més, encara que s'ha cregut durant anys que l'alcohol, com el vi negre, ajudaria contra el colesterol, en realitat pot acabar sent molt perillós per a la nostra salut cardiovascular. L'alcohol afecta els greixos a la sang d'una manera més desagradable: augmenta la concentració de triglicèrids a la sang.

Els triglicèrids són nocius perquè és probable que es converteixin en colesterol LDL «dolent». Aquestes restes riques en triglicèrids s'adhereixen a les parets dels vasos sanguinis, augmenten la tendència a la formació de coàguls sanguinis i la reacció inflamatòria a la paret arterial, és a dir, per la seva banda, augmenten el risc de malaltia arterial coronària.

Un cambrer omplint una copa de cervesa amb molta escuma
El consum d'alcohol continuat podria augmentar el risc de patir càncer de fetge | Europa Press

El millor? Optar per la cervesa sense alcohol

Com veiem, si t'agrada la cervesa, però tens elcolesterolalt, o simplement no vols consumirbegudesalcohòliques, hi ha una solució. La cervesa sensealcoholes pot convertir en una bona opció en aquests casos. Però, compte, ja que la cervesa sensealcoholconté una mica d'alcohol(habitualment, menys de l'1%... peròalcohol, al cap i a la fi).

La millor opció? Escollir les noves cerveses 0,0, que solen proporcionar el mateix sabor i aroma de les cerveses més tradicionals, però amb un avantatge afegit: gens d'alcohol. Així que, si et preocupa el nivell decolesterolen sang, has de saber que la cervesa sensealcoholpot ser la solució en aquests casos.