Patronal i sindicats acorden el nou conveni col·lectiu de supermercats de Catalunya

El pacte entre sindicats i patronals tindrà una vigència de dos anys i serà ratificat previsiblement a mitjan gener

El pasadís d'un supermercat
El salari mínim dels treballadors dels supermercats de Catalunya serà de 14.000 euros bruts anuals. | cedida

Principi d'acord per al conveni de supermercats de Catalunya entre els sindicats i les patronals del sector, segons ha informat Comissions Obreres (CCOO) en un comunicat. El pacte assolit aquest dimarts tindrà una vigència de dos anys i previsiblement serà ratificat a mitjan gener per les assemblees dels sindicats majoritaris CCOO i UGT. L'acord ha arribat després de mesos de negociació —la comissió negociadora es va constituir el passat mes de febrer— i a tres dies del venciment del conveni vigent.

Des del sindicat liderat per Javier Pacheco valoren positivament l'acord, ja que s'aconsegueix l'objectiu dels 14.000 euros com a salari mínim de conveni, es garanteixen pujades salarials en un context d'IPC negatiu i s'acorda un major increment a major nivell de vendes. «Es reconeix pel que fa al sector, i amb el pagament de variables addicionals, part del gran esforç realitzat per les plantilles dels supermercats en un any tan complicat com ha estat aquest 2020», han assenyalat des de CCOO.

Mercadona, una companyia amb conveni col·lectiu propi

L'acord per a l'aprovació del conveni de supermercats de Catalunya és una bona notícia per als treballadors del sector, però no tots els treballadors de supermercats es regiran per ell. En aquest sentit, una de les companyies que compta amb conveni col·lectiu és Mercadona, que ofereix als seus empleats unes millors condicions que les aprovades ahir per sindicats i patronal. Així, el sou base pels treballadors a jornada completa és de 1.300 euros bruts mensuals, al que cal sumar plus per antiguitat i així com altres mesures de conciliació.

En aquest sentit, el passat mes d'agost, la cadena de supermercats que presideix Juan Roig va establir la jornada laboral de cinc dies a la setmana. La iniciativa, pionera en el sector, té l'objectiu de millorar la conciliació familiar. Així, l'acord a què van arribar la companyia i els sindicats, també recull que els treballadors disposaran de vuit caps de setmana llargs —dissabte, diumenge i dilluns— a l'any.


Comentaris

envia el comentari