Fotografia de diverses manifestants a Reus

Actes vandàlics en una marxa feminista a Barcelona

Els fets van tenir lloc ahir a la nit després de diverses convocatòries feministes

Després de la manifestació convocada ahir per diversos grups feministes a Barcelona a la nit, en què van assistir més de 2.000 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana, s'han produït diversos actes vandàlics. Entre aquests, es va atacar una agència de viatges, un concessionari de vehicles d'alta gamma, una botiga de telefonia i una clínica dental. Diversos establiments de la ciutat comtal, concretament de la Via Augusta, han patit trencades de vidres, pintades i altres afeccions.

Concentracions d'avui

Diversos col·lectius feministes han organitzat per a diumenge passat i aquest dilluns unes 60 concentracions pel Dia Internacional de la Dona, segons dades facilitades a Europa Press per la Conselleria d'Interior de la Generalitat.

La principal, convocada per Vaga Feminista, se celebra aquest dilluns en el passeig de Gràcia de Barcelona a les 18.30, entre l'avinguda Diagonal i la Gran Via, en format estàtic i «amb totes les mesures de seguretat» contra la Covid-19, segons les organitzadores.

Coincidint amb la vaga feminista convocada pels sindicats, es preveu que assisteixin a aquesta mobilització unes 3.600 persones, que és l'aforament màxim previst per als vuit trams que es dividirà la concentració, per a respectar els 2,5 metres quadrats de separació entre participants.

La Generalitat preveu l'assistència dels consellers Meritxell Budó, Àngels Ponsa i Ramon Tremosa; la presidenta de l'Institut Català dels Dons, Laura Martínez, i la directora de l'organisme, Núria Ramon.

Per a les 21 hores d'aquest mateix dilluns, Vaga Feminista també ha organitzat una acció que es podrà seguir des de casa i que consisteix a decorar els balcons en suport a les treballadores essencials, i a fer soroll i llums per a recordar la bretxa salarial que sofreixen les dones, també en serveis com la sanitat i les cures.

Diumenge passat ja es van organitzar en més de 20 localitats de tota Catalunya «passejos feministes» només per a dones i trans, sota el lema 'Volem caminar tranquil·les de dia i de nit', amb l'objectiu de reivindicar el carrer com a espai segur i denunciar les agressions, l'assetjament i les violacions.

«No quedar-se a casa»

Vaga Feminista ha fet una crida a «no quedar-se a casa» malgrat les dificultats que suposa el coronavirus, i ha recordat que la crisi ha impactat més en les dones treballadores i que les actuals condicions laborals continuen fent necessària la protesta i la vaga aquest 8 de març.

«Som molt conscients del context i la situació que estem vivint, però precisament per això creiem que és importantíssim que el moviment feminista sigui al carrer», va dir recentment una de les portaveus del col·lectiu, Sílvia Alberich, en presentar els actes.