SOU FANS DEL CATALUNYADIARI:

💃 Doncs no us perdeu el nou grup de Facebook oficial. Informació i entreteniment a Facebook. FEU CLIC AQUÍ!

Ampli dispositiu policial contra els carteristes a Barcelona

Més de 150 agents de la Policia Nacional s'han desplaçat a la ciutat per combatre els robatoris
S'activa un dispositiu policial contra els carteristes a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han posat en marxa aquest dimarts un operatiu per reduir i prevenir els furts i robatoris violents al metro de Barcelona. Aquest dispositiu policial s'ha activat en resposta a què el 30% dels furts que es produeixen a la capital catalana tenen lloc a la xarxa de transport públic.

 

Els agents busquen carteristes per identificar-los i, en cas de ser estrangers, comprovar la seva situació legal a l'Estat. D'aquesta manera, s'han destinat a Barcelona més de 150 agents de la Policia Nacional, ja que és el cos que s'ocupa del compliment de la Llei d'Estrangeria. El dispositiu s'ha portat a terme en les estacions de més afluència turística, com ara Sagrada Família i Diagonal.

 

Un detingut i 30 traslladats a comissaria per la Llei d'Estrangeria

Es tracta de delinqüents multireincidents   | CatalunyaDiari.cat

 

El dispositiu contra els furts al metro dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional ha acabat amb un detingut per recerca policial per furt al metro i amb 30 persones traslladades a comissaria per la Llei d'Estrangeria. Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, es tracta de persones multireincidents que ja se'ls ha identificat i detingut en altres ocasions al metro. Durant l'operatiu, que ha durat dues hores, han estat identificades 43 persones.

 

Els furts són el 90% dels delictes que es cometen al metro 

Entre 80 i 100 carteristes actuen cada dia a la xarxa del metro de Barcelona, sobretot a les estacions de més afluència, com són els intercanviadors, i on pugui haver-hi més espai d'escales, ascensors i passadissos. Furten majoritàriament carteres i mòbils de diferents maneres però gairebé sempre actuant amb petits grups on cadascú té un rol.

 

Només el mes de juny, els Mossos d'Esquadra de l'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità van identificar 470 carteristes i van practicar 67 detencions. Els furts representen pràcticament el 90% de delictes que es produeixen a la xarxa de transport públic i, per combatre'ls, s'ha creat aquesta col·laboració entre els dos cossos policials, Mossos i Policia Nacional, que ja s'ha produït en altres operacions a Barcelona.

 

També et pot interessar...