YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Les activitats culturals i esportives hauran de variar l'horari i tancar una hora abans del toc de queda

El Procicat estudiarà restringir l'accés a parcs i jardins públics per evitar concentracions

Pla general del concert de Paula Grande i Anna Ferrer al teatre Conservatori de Manresa
El Procicat estudiarà restringir l'accés a parcs i jardins públics per evitar concentracions | Catalunya Diari

El subdirector de Protecció Civil Sergio Delgado ha explicat aquest diumenge que les activitats culturals i esportives s'hauran d'avançar i tancar una hora abans de l'inici del toc de queda, que encara està per definir si començarà a les 22 i a les 23 hores. 

Precisament, s'està estudiant com es poden ajustar aquests àmbits per acabar de prendre una decisió sobre l'horari final. El repartiment del menjar per emportar-se també s'haurà d'adequar al confinament nocturn, ha indicat Delgado en declaracions al 324, on ha explicat que el Procicat estudiarà també restringir l'accés a parcs i jardins públics per evitar concentracions i pícnics, deixant només obertes les àrees de joc infantil.

Reunió del Procicat a les 16 hores

El Procicat es reunirà aquest diumenge a les 16 hores, després que el govern espanyol aprovi l'estat d'alarma, per aplicar ja el toc de queda. L'hora d'inici està encara per acabar de decidir, perquè s'està encara analitzant les afectacions que pot tenir en els àmbits de la cultura i de l'esport. Delgado ja ha apuntat que totes aquestes activitats hauran de començar abans i garantir que acaben una hora abans de l'inici del confinament nocturn, per donar temps a tornar als domicilis.

«Estem prenent aquestes mesures intentant evitar aquest confinament general. Ens hi estem apropant, i l'estem intentant evitar», ha indicat Delgado. Sobre sortir a passejar el gos, ha remarcat que només ho podran fer durant el toc de queda les persones que acreditin que no ho poden fer abans. S'està preparant de nou un certificat de responsabilitat per facilitar la tasca a la policia.

Delgado ha indicat que no hi haurà cap període de gràcia aquest diumenge, però sí que hi haurà una intervenció més informativa el primer dia i se serà més estricte a partir de dilluns.

Pedro Sánchez compareix a les 12

El president Sánchez s'ha reunit des de les 10 del matí amb el Consell de Minisres extraordinari per tal d'aprovar l'estat d'alarma i permetre que les Comunitats Autònomes apliquin el toc de queda als seus territoris. Ho fa després que 10 dels consellers de sanitat autonòmics — cap del PP — es pronunciessin a favor de la mesura a l'últim consell interterritorial de sanitat. 

Entre els rumors que corren hi ha el qual l'estat d'alarma que s'aplicaria avui duraria més de quinze dies, fet que obligaria a Sánhez a demanar la pròrroga al Congrés dels Diputats en dues setmanes. L'aprovació de l'estat d'alarma donarà via lliure a les Comunitats Autònomes de mecanismes jurídics que els permetin restringir la mobilitat sense topar amb els diferents criteris dels jutges que han avaluat les decisions autonòmiques. 

L'objectiu prioritari és que els territoris puguin establir tocs de queda, entre moltes altres mesures, per evitar el contagi de la pandèmia en trobades nocturnes. Una de les incògnites que planen sobre el decret és si establirà criteris comuns per a totes les comunitats, o bé crearà només el marc legal perquè cadascuna d'elles decideixi en l'àmbit de les seves competències.


Comentaris

envia el comentari